INFO

  • Pris: 65 DKK
  • Sted:
    Kulturværftet / Lille Scene
  • Tid: 15. April 2021 19.00
  • Døre åbner: Kl. 18.30
  • Kategori: Film, Ord og Viden

Film & Folk: Til Sama

Som følge af myndighedernes udmelding om at forlænge de nuværende restriktioner frem til og med den 5. april vil Kulturværftet og Toldkammeret fortsat være lukket ned for aktiviteter.

Alle, der har billet til et arrangement i den pågældende periode, vil blive orienteret via e-mail.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på info@kuto.dk

Arrangementet er udsat til den 15. april 2021. Billetkøbere har fået direkte besked via e-mail og sms.

Info: Varighed: ca. 2 timer / Til Sama (For Sama), Instruktører Waad al-Kateab og Edward Watts, Syrien/England, 2019, 100 min. / Tale: Engelsk/arabisk med danske undertekster.

Unummererede siddepladser / Kaffe/te/vand/snacks kan købes i salen forud for filmen


Oplev den prisvindende dokumentarfilm om og af om en ung syrisk mor, der med filmen laver et vidnesbyrd og en stærkt bevægende kærlighedserklæring til sin lille datter. Forud for visningen vil der være en introduktion til filmen.

Til Sama er en rørende og intim dokumentar lavet af den 26-årige mor Waad al-Kateab, der har filmet de sidste dage af kampen om Aleppo i Syrien til sin 1-årige datter Sama, såfremt Waad og hendes mand, der er læge på det sidste hospital i Aleppo, ikke overlever krigen. Filmen er formet som et langt kærlighedsbrev til Sama, og forsøger at besvare det, som andre Syrien-film ofte efterlader ubesvaret: Hvorfor bliver disse mennesker? Hvad holder dem fast i en zone af krig og død – og hvordan er hverdagen midt i sådan et kaos?

Det hele starter i 2012, hvor Waad med sit kamera indfanger sine medstuderendes demonstrationer, glæden og optimismen, før regimet griber til brutale midler. Gruppen af venner må undslippe snigskytter, luftangreb og bomber. Men en dag, midt i al kaos, frier Hamza til Waad, og snart er hun gravid. Sama bliver født 1. januar 2016 – et lille glimt af håb i en ubegribeligt mørk tid. Hospitalet bliver bombet, men fortsætter med at tage imod sårede mænd, kvinder og børn. Små lommer af lykke med deres datter, giver dem styrke til at fortsætte.

Den lille Sama bliver et symbol på kærlighed og håb, som ingen tyran kan ødelægge.

Selv siger Waad om filmen: ”Helt fra begyndelsen så jeg mig selv blive draget af historier om medmenneskelighed og liv, nærmere end død og ødelæggelse, der fyldte i nyhederne. Idet jeg er kvinde i den konservative del af Aleppo, havde jeg mulighed for at få oplevelser fra kvinder og børn i byen i højere grad, end en mand ville kunne. Det gav mig muligheden for at vise den hidtil skjulte virkelighed for almindelige syrere, som prøver at leve normale liv midt i en kamp for frihed.”

Filmen har modtaget et væld af priser som bedste dokumentarfilm og er instrueret i samarbejde mellem Waad al-Kateab og den britiske instruktør Edward Watts. Om samarbejdet siger Watts: ”Det her er den vigtigste film, jeg nogensinde har arbejdet på. Jeg har fulgt oprøret i Syrien, siden det startede sit forsøg på at fortælle sandheden om de løgne og den propaganda, der har præget folks forståelse af, hvad der egentlig skete i Syrien. Sandheden bliver legemliggjort gennem Waad, Hamza og Samas håb og ærlighed. De er usædvanlige mennesker; et godt eksempel for os alle i en tid, der præges af tumult i verden.”

 

 


Film & Folk er et fast filmformat på Kulturværftet, hvor du kan opleve både spillefilm, aktuelle dokumentarfilm, foredrag og snak med forskellige filmfolk.


 

 

Anmeldelser

““En inderlighed... En grad af intimitet i sin fortællestil, jeg ikke har set i nogle af de andre dokumentarfilm fra syrien”
Politiken
““Helt igennem uafrystelig... Et historisk dokument for eftertiden””
Filmmagasinet EKKO
““Et mesterværk“”
Avisen.dk
““Det mest hjerteskærende, livsbekræftende og grusomme, jeg har set i mit liv” ”
Citylights Filmblog
““Hyldest til den kærlighed, der bryder gennem asfalten og blomstrer på trods” ”
Ordet
“”Utvivlsomt blandt årets allerbedste film””
Jyllands-Posten
“”Til Sama er – endnu – en god dokumentarfilm at blive ulykkelig og vred af” ”
Information