INFO

 • Pris: 65 DKK
 • Sted:
  Kulturværftet / Lille Scene
  Allegade 2
  3000 Helsingør
 • Tid: 11. April 2019 19.00
 • Døre åbner: Kl. 18.30
 • Kategori: Film

FILM & FOLK: The Distant Barking of Dogs – Olegs Krig

Info: Unummererede siddepladser / Garderobestativ i salen kan benyttes på eget ansvar /  Kaffe, te, øl, vand og snacks kan købes i salen før filmen / Instruktør: Simon Lereng Wilmont / Arrangementet varer ca. 2 timer / Spis før forestillingen i Spisehuset – bestil bord her


Oplev den anerkendte og meget rørende dokumentarfilm om krigens væsen set gennem den 10-årige ukrainske dreng Olegs øjne. Du kan også møde filmens instruktør, Simon Lereng Wilmont, til en snak om filmen og dens baggrund.

10-årige Oleg bor i det østlige Ukraine – en krigszone, der ofte genlyder af antiluftskyts og missilbombardementer. Til tider er lydene langt væk, andre gange frygtindgydende tæt på. Mens mange har forladt det farlige område, er Oleg blevet tilbage sammen med sin bedstemor Alexandra, som har taget sig af ham, siden hans mor døde. De to har ikke andre steder at tage hen. Mens han venter på, at krigen slutter, bruger Oleg tiden på at hænge ud med sin yngre fætter Yarik og den ældre dreng Kostia. Sammen tager de på eventyr, hvor de taler om at blive rigtige mænd og prøver hinandens grænser af.

 

 

Kampe og kontraster i en krigszone

Med Olegs perspektiv viser filmen, hvad det vil sige at vokse op i en krigszone, og hvordan et barns universelle kamp for at opdage, hvad verden handler om, flyder sammen med alle de farer og udfordringer, som krigen repræsenterer.

Instruktør Simon Lereng Wilmont har fulgt Oleg igennem et helt år og har skabt en film, der med en stilfærdig og urovækkende indre dramatik og uden mange ord skildrer kontrasten mellem barndommens uskyld og den store, smukke natur overfor den tilsyneladende endeløse krig og trøstesløst forladte landsby. Livet, kærligheden og hverdagen fortsætter – men skrøbeligheden er allestedsnærværende, og filmen viser os, hvordan en generation af børn tager de ar på sjælen, som krigen har givet dem, med sig ind i fremtiden.

The Distant Barking of Dogs – Olegs Krig har høstet stor anerkendelse på festivaler i hele verden. Mød Simon Lereng Wilmont, der er uddannet dokumentarfilminstruktør fra Den Danske Filmskole og har en række film bag sig, når han efter visningen vil fortælle om sit årelange arbejde med filmen.

 

Instruktør: Simon Lereng Wilmont, produceret i Danmark i 2017, spilletid 91 min.


 

Anmeldelser

“Danske Simon Lereng Wilmont har skabt en poetisk og stemningsfuld dokumentar om at være barn og vokse op et sted, der er præget af krig og ødelæggelse."
Læs hele anmeldelsen her
EKKO
“Filmen er en mesterlig og dybt rørende fortælling om krig set igennem et barns øjne. Nærmere bestemt den lille, splejsede Olegs vidtåbne og konstant registrerende øjne."
Læs hele anmeldelsen her
SOUNDVENUE