INFO

 • Pris: 50 DKK
 • Sted:
  Toldkammeret
  Havnepladsen 1
  3000 Helsingør
 • Tid: 5. Oktober 2019 19.30
 • Døre åbner: Kl. 19:30
 • Kategori: Knejpe Festival

Temakoncert: Knejpe Festival – Rejsen til Amerika

Info: Ståpladser / Bemandet garderobe (overtøj må ikke medtages i salen) 20 kr.


At Kulturværftet sammen med de lokale knejper kan udbyde flere end 60 koncerter over to dage til årets Knejpe Festival, lader sig bl.a. gøre ved hjælp af en stor opbakning Helsingør Kommune, Statens Kunstfond, de lokale knejper og ikke mindst fra et flot hold af partsredere, der består af små og store lokale virksomheder, der støtter festivalen økonomisk. Men også publikum kan støtte festivalen.

Deltag i temakoncerten på Toldkammeret. Programmet fredag den 5. oktober offentliggøres den 2. september.

Læs mere om årets festival og mød alle bands på www.knejpe-festival.dk

Se også støttekoncerten den 4. oktober

Årets tema – drømmen om en bedre fremtid

De helt store følelser er på og i spil, når Knejpe Festival i år tager sine gæster og gaster med på en stemningsfuld, musikalsk færd til drømmenes land – USA. En rejse, der i denne omgang byder på musikalske traditioner, der spænder fra bluegrass og country til americana, swing, jazz og rock n roll. Alt dette blandet op med traditionel dansk sømandsmusik og fællessang. I slutningen af 1800-tallet immigrerede flere end 300.000 danskere, ca. 10 procent af befolkningen fra Danmark til USA. Med udgangspunkt i dette tema er det for festivalen en fornøjelse at kunne præsentere gæsterne for musikalske udtryk, der i denne periode var på sit højeste, samt en lang række genrer, hvis udspring kan spores i kølvandet på denne tid. Her får vi bl.a. besøg af Danmarks country-dronning Tamra Rosanes, der netop har udgivet albummet Divided Hearts, der tager udgangspunkt i fortællingen om danskernes immigration.

Årets bands: Fra bluegrass og country til psycobilly og swing

Publikum kan i år også glæde sig til en lang række bands som danske Bluegrass Breakout og Johnny Horsepower samt svenske acts som Dunderhead, Det Blev Handgemæng, The Hillfillies og Happy Heartaches. Foruden disse krydres programmet med ballade bands som Gadejørgen, nu kendt fra DRs nye dokumentar af samme navn, psycobilly-bandet The Nevrotix, rockerbilly-banditterne The Rambling Bandits og sidst men ikke mindst Sømandskvinderne, Den Gyldne Sangskat, Frits Madsens Orkester og De Lystige Sømænd.

 • Arrangeret af:
 • Arrangeret af: