INFO

  • Pris: 125 DKK
  • Sted:
    Kulturværftet / Store Scene
  • Tid: 31. Oktober 2021 16.00
  • Døre åbner: Kl. 15.00
  • Kategori: Koncerter

Søndagsjazz: Svaneborg Kardyb

Info: Unummererede siddepladser ved caféborde.


Den danske jazzduo Svaneborg Kardyb er et af dansk jazz nyeste skud på stammen. Efter udgivelsen af duoens debutalbum, Knob, i foråret 2019 fulgte et hæsblæsende år med massiv opmærksomhed og anmelderroste koncerter i både ind- og udland. Duoen gjorde sig bemærket ved Danish Music Awards Jazz 2019 ved både at modtage prisen for Årets Nye Talent og Årets Danske Jazzkomponist, for deres ‘meditaive grooves, deres naturlige tilgang til melodi og den udsøgte interaktion imellem dem.’

I efteråret 2020 udgav duoen opfølgeren, Haven, som en hyldest til naturen. De har forsøgt at indfange stemninger fra naturen ved blandt andet at bruge deres bedsteforældres sønderjyske og nordjyske stemmer, ligesom de har brugt lyden af et drømmende vindspil i en kolonihave. Musikken er skabt i de Qdligste morgener, over den sorteste kaffe og er minimalistisk med et luftigt, sfærisk udtryk, hvor elektronisk og akustisk lyd forenes, og hvor fængende melodier møder nordiske stemninger i et drømmende og groovy univers.

Line up:
Nikolaj Svaneborg: Würlitzer, synthesizer & klaver
Jonas Kardyb: Trommer & percussion

facebook.com/svaneborgkardybSØNDAGSJAZZ

Kipper du lidt ekstra på hi-hatten, når der er jazz i luften, så skulle du prøve vores nye format Søndagsjazz. 

Her får du mulighed for at få at surfe med på en ny og spændende bølge af dansk jazzmusik. 

Oplev unge jazz-artister og -bands i spændet fra elektronisk til mere eksperimenterende dele af jazzgenren. Vi glæder os til at se dig.

Se alle Søndagsjazz koncerter her

Anmeldelser

““Keyboardspilleren Nikolaj Svaneborg og trommeslageren Jonas Kardyb har ikke jagtet kunstige koncepter. De har bare realiseret deres personlige potentialer – som lagt sammen tilfældigvis rummer en særlig dragende kvalitet.“ ”
Thomas Michelsen, Politiken
““Svaneborg Kardyb optegner på imponerende fuldendt vis en af de mest frodige positioner i dansk jazz i dag. Hør dem, mens de stadig er på vej frem med gnistrende øjne” ”
Sune Anderberg, Kristeligt Dagblad
““Svaneborg Kardyb’s album is the opposite of the fast, false world of social media and shallow ideals. The compositions are not flashy or driven by ego, they are simple, but very touching. It is the delicacy of the playing, the natural affinity to melody and the exquisite interaction between Nikolaj Svaneborg and Jonas Kardyb that makes the album work.” ”
DMA JAZZ 2019
““Musikken er et afslappet helle. Et mærkbart nærvær. En umiddelbar glæde. Fremelsket på keys og trommer med udsøgt, teknisk snilde. Men helt blottet for show off. Er bare enkel, autentisk, uskyldsren. Som ro i hverdagens støj, langsomhed i hverdagens travlhed.” ”
Ivan Rod, GAFFA
““Det er neo-classical, eksperimentel musik, spoken-word og jazz men frem for alt en magisk Maggiterning af et album. Et album der både udstråler seriøse musikalske ambitioner og en træfsikker æstetisk sans der er med til at forskønne omverdenen."”
Loftskammer
““Nikolaj Svaneborg på Wūrlitzer og piano og Jonas Kardyb på trommer har skabt et unikt og behageligt univers. Her er ingen effektjageri eller leflen for hurtighed. Det er enkel og næsten minimalistisk musik.” ”
Niels Overgaard, JazzNyt)
  • Arrangeret af:
  • Støttet af: