INFO

SKY663N – Et AI-take på HC Andersens eventyr

SKY663N status 14. januar 2021

Som følge af myndighedernes udmelding den 14. januar om at forlænge de nuværende Covid19-restriktioner frem til og med den 7. februar får SKY663N desværre ikke premiere under CLICK AI-dage 2021. Kulturværftet arbejder på at finde en ny spilleperiode i 2021.

Alle, der har billet til SKY663N vil blive orienteret via e-mail om udsættelser, ombytning, refundering og lignende.

Info: Sted: Kulturværftet BlackBox i Hal 14 / Begrænset antal pladser pr. forestilling / Billet 100 kr. – Ung under 25 år: 50 kr. / Forestillingen er på engelsk

Forestillinger:
Torsdag 28. jan. kl. 20.00
Fredag 29. jan. kl. 20.00
Lørdag 30. jan.kl. 16.00
Søndag 31. jan.kl. 16.00
Torsdag 4. feb. kl. 20.00
Fredag  5. feb. kl. 20.00
Lørdag 6. feb. kl. 16.00


Hvad vil det sige at have følelser og bevidsthed? Kan en kunstig intelligens opnå dette ved at høste menneskelige følelser? Hvem er herre, og hvem er skygge? Det er nogle af de centrale spørgsmål i Kulturværftets nye forestilling SKY663N, som har premiere og kan ses fra den 28. januar på Kulturværftets hologramscene.

SKY663N er inspireret af HC Andersens eventyr Skyggen og inviterer os helt tæt på den digitale forførelse, som menneskelignende kunstig intelligens gør mulig. 

SKY663N er en rejse gennem vores sind og ind i en digital verden. Ligesom i HC Andersens eventyr tematiserer forestillingen menneskets kamp for at finde sig selv i en verden, der bliver mere og mere datadreven. Den kunstige intelligens kan lytte og tale og er programmeret til at drømme om at blive menneske ved at høste data og følelser fra mennesker og fra internettet. Men hvad vil det sig at blive menneskelig? At have følelser og bevidsthed? Hvem er i sidste ende herre og skygge?

Gør klar til en anderledes forestilling, hvor du både kommer helt ind i hjertet af en kunstig intelligens, hvor 3D-simulerede følelser og virtualitet er økonomien, der handles med i teknologiens datadrevne logik. Oplev en scenekunstproduktion, hvor en kunstig intelligens for første gang spiller den centrale hovedrolle. Og forbered dig på at holde ekstra fast i, hvad du giver væk af …

Forestillingen vises på Kulturværftets hologramscene – 4D Boxen – hvor grafiske universer i 3D blandes med levende skuespillere.


Produktion: Kulturværftet / CLICK

Instruktion: Mikael Fock

AI-artist: Cecilie Waagner Falkenstrøm

Visual artist: Carl Emil Carlsen / Sixth Sensor

Manuskript: Mathias Raabye Ravn

Sound design: Yann Coppier

Performer: Anne Laybourn

Sceneteknik og produktion: Nicolai von Rosen


SKY663N er en del af CLICK AI-dage, hvor vi i perioden fra den 25. januar til den 6. februar 2021 præsenterer et bredt program med kunst og kunstig intelligens (AI) som omdrejningspunkt. Vi er nysgerrige på, hvad AI egentlig er for noget – og hvad det gør ved og for os som mennesker. I kunstens verden er der frihed til at lege og skabe billeder og oplevelser, der ikke skal leve op til bestemte krav og normer. På CLICK AI-dage kan du sanse, opleve og måske blive klogere på, hvad AI er for en størrelse, når vi inviterer til udstilling, performances, foredrag og workshops for store og små. Hold øje med programmet – det opdateres løbende.


PROGRAM:

CLICK AI-dage status 14. januar 2021

Som følge af myndighedernes udmelding den 14. januar om at forlænge de nuværende Covid19-restriktioner frem til og med den 7. februar er det desværre ikke muligt at afholde CLICK AI-dage 2021 i sin nuværende form.

Holdet bag CLICK AI-dage arbejder på højtryk på at få genplaceret de enkelte aktiviteter i forskellige sammenhænge i det omfang det er muligt og giver mening

Alle, der har billet et arrangement under CLICK AI-dage vil blive orienteret via e-mail om udsættelser, ombytning, refundering og lignende.


CLICK AI-dage på Kulturværftet

Med kunstig intelligens som omdrejningspunkt inviterer Kulturværftet til inspiration, viden og debat på CLICK AI-dage fra den 25. januar til 6. februar 2021.
Se mere om CLICK AI-dage på Kulturværftet


Margrethe Vestager: Kunstig intelligens i morgendagens Europa

Foredrag og debat ved konkurrencekommissær og ledende næstformand i Europa-Kommissionen Margrethe Vestager, der giver sit perspektiv på AI. 

Tid: Torsdag 28. januar 2021 / Kulturværftet
Se mere om foredraget og køb billet


SKY663N – et AI take på HC Andersens eventyr

Forestilling inspireret af HC Andersens eventyr Skyggen, som inviterer os helt tæt på den digitale forførelse, som menneskelignende kunstig intelligens gør mulig. 

Tid: Torsdag 28. januar – Lørdag 6. februar 2021 / Kulturværftet / Hal 14 / BlackBox
Se mere om forestillingen og køb billet


Panel Talk: !brute_force: Humans, dogs, aesthetics and algorithms

Panel Talk: Den slovenske kunstner Maja Smrekar og den danske adjunkt Jonas Jørgensen vil på baggrund af deres egen praksis diskutere temaer og tendenser i krydsfeltet mellem kunst og teknologi 

Tid: Torsdag 27. januar kl. 16.00 / Kulturværftet + virtuelt
Se mere her


Udstilling: !brute_force: dog & human feeding the algorithm

Udstilling: Hvad kan kunstig intelligens lære af hunde? Dette er et spørgsmål i en praksisorienteret kunstnerisk forskning, der har som mål at udvikle en algoritme til et kunstigt neuralt netværk, der udvikles i samarbejde med med hunde.

Tid: Torsdag 25. – 29. januar kl. 14.00-20.00 / Kulturværftet
Se mere her


Panel Talk: Kunst, kreativitet og kunstig intelligens

Panel Talk: Mød Cecilie Waagner Falkenstrøm, Mads Korsgaard og Andreas Refsgaard, der på hver deres område har arbejdet med kunst, kreativitet og kunstig intelligens

Tid: Torsdag 25. januar kl. 15.00 / Kulturværftet + virtuelt
Se mere her


ai_ai_inannainanna_0_1

Performance og multimedieinstallation, der mikser øko-feministisk moderskab, poesi, algoritmer og syntetiske stemmer

Performance: Torsdag 28. januar kl. 17.00-20.00 / Kulturværftet / Lille Scene
Udstilling: Fredag den 29. januar kl. 14.00-20.00 / Kulturværftet / Lille Scene
Se mere om performancen og køb billet


memoryMechanics

Performance og installation, der udforsker menneskekrop, minder og kunstig intelligens

Performance:
Mandag den 25. januar 2021 kl. 14:00-20:00, Kulturværftet, Lille Scene
14.00-14.30: Performance.
15.30-20.00: Besøg installationen og mød kunstnerne.

Udstilling:
Tirsdag den 26. januar 2021 kl. 14.00-20.00 / Kulturværftet / Lille Scene
Onsdag den 27. januar 2021 kl. 14.00-20.00 / Kulturværftet / Lille Scene

Se mere om performancen og hent billet


Film: iHuman

Fra sci-fi til smartphones. Oplev den ultimative dokumentarfilm om kunstig intelligens stiller kritiske spørgsmål til, hvilken fremtid vi vil leve i.

Tid: Tirsdag den 26. januar 2021 kl. 16.00-17.45 / Kulturværftet, Store Scene

Se mere og køb billet


Udstilling: Når algoritmer laver kunst

Hvad sker der, når kunstig intelligens og programmering møder kunst og kreativ kodning? Kom og oplev eksempler på dette i CLICK AI-dages udstilling.

Tid: Mandag den 25. januar – fredag den 29. januar 2021 kl. 14:00-20:00 / Kulturværftet, Store Scene

Se mere her


Workshop: Kode, kunst og kunstig intelligens

Hvordan er det egentlig, det hele hænger sammen? Kom og prøv selv at være med til at lege med en kunstig intelligens.

Tid: Mandag den 25. januar 2021 kl. 17.00-20.00 / Kulturværftet

Se mere her


Kulturværftet og CLICK er partnere i et europæisk samarbejde, faciliteret af EU’s Media-program, hvor 13 forskellige kulturinstitutioner igennem tre år sætter fokus på kunstig intelligens (AI) via kunstneriske produktioner, konferencer, workshops – og som her, forskellig aktiviteter omkring, hvordan vi som samfund skal favne og anvende kunstig intelligens.

  • Arrangeret af:
  • Arrangeret af:
  • Støttet af:
  • Støttet af:
  • Støttet af:
  • Støttet af:
  • Støttet af: