INFO

  • Pris: 180 DKK
  • Sted:
    Kulturværftet / Store Scene
    Allegade 2
    3000 Helsingør
  • Tid: 11. April 2020 16.00 - 17. April 2020 19.30
  • Kategori: Koncerter

Sidste Chance – Ungdomsskolens musical 2020

Info: Siddepladser / Bemærk: Forestillingen har udvidet scene – række 7 er derfor forreste række.

Flere forestillinger: Lørdag 11. april kl. 16.00 / Mandag 13. april kl. 16.00 / Tirsdag 14. april kl. 19.30 / Onsdag 15. april kl. 19.30 / Torsdag 16. april kl. 19.30 / Fredag 17. april kl. 19.30


Ungdomsskolen dykker ned i H.C. Andersens liv med årets musical Sidste Chance. Det er historien om en gruppe unge, der arbejder på at blive klogere på den verdenskendte danske eventyrdigter i forbindelse med en skoleopgave. Men undervejs bliver de samtidig klogere på sig selv, for hvordan kan man blive berømt, når man ikke en gang ved, hvem man selv er?

I alt er 75 unge med i ensemblet i årets musical.

Handlingen udspiller sig på forskellige niveauer. Dels i nutiden, dels på H.C. Andersens tid, hvor vi følger eventyrdigterens kvaler på vej mod berømmelsen i en periode, hvor han gik i skole i Helsingør. – Og der kan trækkes mange paralleller mellem H.C. Andersens liv og de problemer, som moderne unge slås med. Det mener forestillingens instruktør, Sune Svanekier, der sammen med Lasse Aagaard og Thomas Høg har skabt musicalen;

”Hvis H.C. Andersen havde levet i dag, ville han have været en skrut-rygget, genert teenager, der stod foran Thomas Blachman og sang pivhamrende falsk til X Factor. Han prøvede forgæves at blive optaget på Det Kgl. Teaters elevskole både som sanger, danser og skuespiller. H.C. Andersens drøm om at blive til noget og at sætte et mærke trækker et spor, som jeg tror, rigtig mange unge kan nikke genkendende til”, siger Sune Svanekier.

Digteren var som ung samtidig usikker på sig selv og sin seksualitet. Han var en teenager, der havde svært ved at være i sin egen krop, men med længsler og drømme om fremtiden.

– I bund og grund handler historien om at lære sig selv at kende og komme overens med, hvem man er, siger Sune Svanekier.

Sidste Chance blev skrevet og opført første gang på Ungdomsskolen i forbindelse med H.C. Andersen-året i 2005.