INFO

 • Pris: 195 DKK
 • Sted:
  Toldkammeret / Store Sal
  Havnepladsen 1
  3000 Helsingør
 • Tid: 28. November 2020 16.00
 • Døre åbner: Kl. 15.30
 • Kategori: Koncerter, Toldkammeret

Salon T: Om William S

Info: Unummererede siddepladser / Gratis ubemandet garderobe


Evigt aktuelle Shakespeare
– med den rigeste indsigt i menneskesindet og livets lys og mørke

Salon T har aftalt møde med mesteren omkring nogle af hans mest bevægende og også morsomme tekster – sat i ekspressiv og smuk musik af Giuseppe Verdi, Ambroise Thomas, Kim Borg, Matti Borg m.fl. Dramaturg og teaterhistoriker Mette Borg er eftermiddagens konferencier og tager publikum gennem Shakespeares liv og renæssancens dynamiske tid.

Shakespeares værker er klassikere, der er i konstant i bevægelse og konstant parate til at møde nye fortolkere. Det sker så sandelig også denne eftermiddag i Salon T, hvor kunstnere næsten ikke kan vente med at åbne hans verden og glæder sig til give den videre til Salon T’s publikum.
Læs mere på www.kuto.dk

 

Cassandra Lemoine, uddannet på Operaakademiet, tolker Ophelias sindssyge. Cassandra akkompagneres af Simon Rosenkilde Roed på fløjte og Pascal Armini på viola.

Markus Borg, nyligt uddannet fra musicalakademiet, Den Danske Scenekunstskole, tolker bl.a. nogle af mesterens sonetter, foruden at han kaster sig ud i det vildeste musicalnummer om ’The Bard’.

Gitta-Maria Sjöberg, verdenssopran, fører os bl. a. dybt ind i Desdemonas sorg og længsel. Og Jakob Lidåkra, akkompagnerer – som en af Nordens mest talentfulde unge pianister.

 

Mette Borg iscenesætter salonen og er konferencier.


Biografier

 

Cassandra Lemoine

Sopranen Cassandra Lemoine opvoksede i Edmonton, Canada, med Portugisiske rødder. I 2012 blev hun færdig med sin bachelor i Voice Performance fra University of Victoria, og siden 2013 har hun boet i København, hvor hun blev videreuddannet på kandidaten fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og derefter på Opera Akadamiet. Hun debuterede i 2017 på Det Kongelige Teater i Mozarts Tryllefløjten som Papagena, og i sidste sæson i rollen som Johanna i Sweeney Todd af Stephen Sondheim. I løbet af hendes sidste år på akademiet spillede Cassandra hovedrollen som Christine Daae i Lloyd-Webber’s The Phantom of the Opera på Det Ny Teater i København. Hun har optrådt på Copenhagen Opera festival som bl.a Musetta i Puccini’s La Boheme og Lucia i Britten’s Rape of Lucretia. Lige inden corona lockdown fik Cassandra sin debut som Blondchen i Mozarts Bortførelsen på Den Jyske Opera i Aarhus.

Cassandra har en særlig interesse i barok og nyskrevet musik. Hun har været solist med flere ensembler bl.a Concerto Copenhagen, Copenhagen Philharmonic, Camerata Koret (Messias), Camerata Øresund (Bachs Juleoratorium, Johannes Passion og kantater). I 2017 rejste hun til Pennsylvania i USA, hvor hun sang og indspillede Bachs Kantata 21 og Handel’s Ode on St. Cecilia’s Day med Bach Choir of Bethlehem på Analekta Records.

I år, trods Corona, har hun stadig noget at ser frem til med en turné i en af hendes yndlingsroller som Susanna i Mozarts Le Nozze di Figaro med Opera Hedeland, Bach’s Juleoratoriet med Copenhagen Philhamonic og Bachs Johannes Passion med Aalborg Symfoniorkestret. Til sommer skal hun være med til verdenspremiere på Signe Lykkes opera-version af Nordkraft baseret på bogen af samme navn, som har premiere på Nordkraft Teater i Aalborg.

www.cassandralemoinesoprano.com


Markus Borg

Markus Borg (født 25. september 1992) begynder efter sommerferien på sit tredje år som bachelorstuderende på Den Danske Scenekunstskole – Musicalakademiet Fredericia. Han anses som en meget talentfuld studerende, der mestrer både skuespil, sang og dans, idet han kombinerer sin professionalisme med en inspirerende personlig og farverig kreativitet og en vidunderlig sans for humor.

Markus holder også meget af drama og litteratur og finder stor glæde i at kende og undersøge mange genrer, emner og udtryk. Han har desuden interessante visioner mht. fornyelsen af musicalen, som han sætter meget højt som en genre, der rummer en bred palet, fra det mest populære til avant-garde.

Markus skal spille rollen som den russiske soldat Fyedka i ”Fiddler on the Roof” på Det Ny Teater dette efterår, og i januar giver han sammen med kollegerne Sandra Elsfort, Mikkel Emil Lynge og David Mortensen, Nytårskoncert på Toldkammeret i Helsingør. Juni 2020 afslutter han sin bachelor som solist i ’Showcase 2020’ på Fredericia Teater – en krævende forestilling af mere end 3 timers varighed, hvor 3.års studerende præsenterer al deres kunnen, talent og kunstneriske fantasi.


Mette Borg

Mette Borg, magister i Teatervidenskab fra Københavns Universitet, har i mere end et kvart århundrede undervist på Statens Scenekunstskole i dramaturgi, teater- og kulturhistorie. Hun har således været med til at uddanne en lang række af vore mest kendte og benyttede teaterfolk: skuespillere, teknikere, scenografer og instruktører. Desuden har hun lang erfaring som timelærer på Opera-Akademiet og det Det Kgl. Danske Musikkonservatorium med kulturhistorie, dramaturgi og analyse af operastoffets mange karakterer som hovedemner.  Hun er tillige meget efterspurgt som konsulent for mange af landets professionelle sangere og skuespillere og har stor erfaring med det pædagogiske arbejde i forhold til at forløse stoffet i en scenisk sammenhæng.

Mette har bl. a. udgivet bogen: ”Sceneinstruktøren Herman Bang, teatersyn og metode” og bidraget med en lang række artikler til tidsskrifter og teaterprogrammer.

Hun har tillige bl.a. iscenesat ”CLARA – indre stemmer”, en forestilling om Clara og Robert Schumann med Katrin Weisser i rollen som Clara. Og – her i august 2020 har hun haft stor succes med sine 3 korte foredrag i Nordic Song Festivals streamede festival, som nu ligger på YouTube kanalen ”Nordic Song Festival 2020” til glæde for mange.


Gitta-Maria Sjöberg

Gitta-Maria Sjöbergs fantastiske sopranstemme har gjort hende til en særdeles skattet gæsteoptræder over hele verden. Hendes alsidighed er ekstraordinær. Hun mestrer lyriske såvel som højdramatiske partier.  Alt udført helstøbt og med stort indre liv. Hendes udtryks-fulde repertoire indeholder partier fra Tosca, Madame Butterfly, Mimi, Desdemona, Amelia, Leonora, Arabella, Sieglinde, Brangaene, Rusalka, Katarina Ismailova, Kostelnicka og Emilia Marty. For det sidstnævnte parti blev hun valgt til årets sanger af den førende tyske avis ”German Newspaper”. I efteråret 2014 blev hun inviteret til at åbne den internationale Janácek Festival i Brno som Emilia Marty i “Vec Makropulos”, og anmeldelserne var over-strømmende. Opførelsen blev optaget til opførelse I Den europæiske Radio og tjekkisk TV. For nylig blev forestillingen tildelt 1.e pris for bedste operaproduktion i Tjekkiet og en DVD planlægges. I 2017 og 2018 lavede hun rollen som ”The Mother” i den successfulde uropførelsen af Louise Alenius’ opera ”Silent Zone” ved Copenhagen Opera Festival og som bla gæstede Helsingør Teaterhus.

Gitta-Maria Sjöberg er uddannet ved Københavns Opera Akademi, undervist af professor Kim Borg. Nu giver hun tilbage som inspirerende lærer ved mange Master Classes, hvor unge lovende talenter nyder godt af hendes undervisning og store erfaring.

Gitta-Maria er også en højt begavet “liedsanger”, med solooptrædener over hele Europa, Rusland, Brasilien, USA, Canada, Singapore og Japan. Hun arbejder med samme indlevelse, energi og entusiasme hvad enten det drejer sig om en Schubert-lied, en folkesang eller en jazz-ballade. Denne store interesse for lieder og sange fik hende til at etablere en ny festival i Sverige ”Nordic Song Festival”, – som havde en succesrig premiere i sommeren 2014 med en blanding af masterclasses, koncerter og kunstnerisk forskning. Nordic Song Festival udvikler sig med kæmpe succes, senest ved den streamede Nordic Song Festival 2020 og hun siger: VELKOMMEN til NORDIC SONG FESTIVAL i hendes barndomsby Trollhättan, Sverige, den 10 – 18 August 2021!

Imellem hendes mange indspilninger skal også nævnes de højt anerkendte Verdi & Puccini Arier, Nordisk Trio: Nordiske Folkesange og Ballader og 15 sange til digte af Gustaf Fröding. Nordic Winter & Christmas Songs. For nylig er en indspilning med russiske og danske sangen udgivet sammen med den russiske pianist Polina Fradkina, under titlen:.

Passing Through. Hendes portræt af den dæmoniske og dog tragiske Kostelnicka i Malmø Operaens opførelse af Jenufa in 2011 blev rost i Opera News som en af de bedste nogensinde, og er tilgængelig på DVD fra ArtHause Musik.

Gitta-Maria Sjöberg er formand for Birgit Nilsson Sällskapet siden 2013, har modtaget mange priser og er Ridder af Dannebrogsordenen af 1. grad. Læs mere:

www.gittamaria.comwww.nordicsongfestival.com / www.nordicopera.dk / www.birgitnilsson.com/sv/svenstad-the-museum/vnfrening


Salon T er støttet af: Augustinus Fonden, William Demant Fonden, Toyata Fonden, Dansk Tennis Fond, Elsinore Song Factory og Statens Kunstfond

 • Støttet af:
 • Støttet af:
 • Støttet af:
 • Støttet af:
 • Støttet af:
 • Arrangeret af:
 • Arrangeret af: