INFO

 • Pris: 320 DKK
 • Sted:
  Kulturværftet / Store Scene
  Allegade 2
  3000 Helsingør
 • Tid: 18. November 2018 20.00
 • Døre åbner: Kl. 19.00
 • Kategori: Koncerter

Koncert: Mike Stern Band (US)

Info: Siddepladser / Mulighed for tilkøb af garderobe / Spis før koncerten i Spisehuset – bestil bord her


Vær klar til fræsende fusion fra den amerikanske superliga!

Da legenden Miles Davis i 1981 vendte tilbage efter fem år i musikalsk eksil, var guitaristen Mike Stern med i såvel Davis’ turnéband som på hans første udgivelser. Stern var en ung musiker med mod på livet og hans direkte, frygtløse og ekvilibristiske spil gav den tilbagevendte mester et tiltrængt spark bagi. Det boost gav Stern en god start på karrieren og han røg direkte videre til bl.a. Michael Brecker og Jaco Pastorius, indtil han i slut 1980erne dannede sin egen gruppe.

Sterns karakteristiske lyd, og stadig stærkt aggressive spil, er i en klasse for sig. Ligesom sin jævnaldrende instrumentkollega John Scofield evner han at få den elektriske guitar til at ”snakke”; hans variationer og aldrig stoppende lyst til at kaste sig ud i halsbrækkende improvisationer gør ham til en af jazzens mest hørværdige guitarister.

Her møder vi Mike Stern med lidt af en supergruppe: Saxofonisten Bob Malach har spillet med Gud og hvermand, er en af USA’s førende fusionssaxofonister og var bl.a. fast medlem af Stevie Wonders gruppe i mange år. Bassisten Darryl Jones har ligesom Stern en fortid hos Miles Davis, ligesom han har været fast bassist hos The Rolling Stones(!) siden Bill Wyman forlod bandet i 1993. Trommeslageren Keith Carlocks sublime og medrivende spil har været en fast del af Steely Dan de sidste ti år og han har også været verden rundt med Sting og Toto. Carlock hørtes i Kulturværftet med guitaristen Oz Noy i 2017.

Mike Stern (guitar), Bob Malach (tenor-, sopransax), Darryl Jones (bas), Keith Carlock (trommer).

 • Støttet af:
 • Arrangeret af: