INFO

  • Pris: 75 DKK
  • Sted:
    Toldkammeret
  • Tid: 23. November 2021 19.00
  • Døre åbner: Kl. 18.45
  • Kategori: Ord og Viden

Lyttesalon: Tværs – Hvorfor ringede hun ikke igen?

Info: Unummerede siddepladser ved caféborde

Fællesspisning: kl. 17.45 – tilmelding her


P4 i P1 som blev sendt søndag aften var mere end bare et radioprogram. Det var et fællesskab. En livsnerve, en stemning. En stemme der blev stillet ind på rundt om på mange teenagerværelser i landet.

P4 i P1 søndag aften var mere end bare et radioprogram. Det var et fællesskab. En livsnerve, en stemning. En stemme, der blev stillet ind på rundt om på mange teenageværelser i landet.

Et af de faste elementer i P4 i P1 var Tværs med Tine Bryld. Programmet hvor unge kunne ringe ind og få råd om enten kærestesorger, seksualitet eller mobning. For livet er ikke altid let som ung, og her var der en voksen, der ville lytte og rådgive, når man havde noget på hjerte.

I denne Lytte Salon skal vi høre montagen ”Hvorfor ringede hun ikke igen” som Anna Elisabeth (Lisbeth) Jessen lavede, mens hun var producer på Tværs.

”Hvorfor ringede hun ikke igen” handler om en 15 årig pige, der ringer ind til Tværs. Hun fortæller, at hun er  blevet gravid, og at hun håber faderen er en fyr, hun kun har været sammen med én gang – ellers er det hendes far! Tine Bryld beder pigen komme til København, så hun øjeblikkelig kan få hjælp, men pigen vil først tale med en lærer. Tværs har kontakt med pigen to søndage, men så ophører al kontakt.

Anna Elisabeth (Lisbeth) Jessen beslutter sig for at prøve at finde pigen.

”Hvorfor ringede hun ikke igen” modtog en Prix Italia for bedste dokumentar i 1998.

Kom og hør Anna Elisabeth (Lisbeth) Jessen fortælle om Tværs, om hvem der ringede ind og om hvordan det var at være producer for Tine Bryld. 

Denne Lytte Salon slutter af med Gasolin nummeret ”Som En Strejf Af En Dråbe” Lige netop det nummer blev for mange synonym med P4 i P1 og den helt specielle stemning, der opstår når søndag bliver til mandag og en ny uge begynder.

Gæst: Anna Elisabeth (Lisbeth) Jessen
Vært: Thoms Bernsen
Foto: Anne Lea Meilandt

Om Anna Elisabeth (Lisbeth) Jessen

Forfatter og dokumentarist.
Bachelor i dansk fra Københavns Universitet, journalist fra Danmarks Journalisthøjskole, manuskript uddannet fra Den Danske Filmskole, mangeårig dokumentarist og skønlitterær forfatter til de to romaner. OM HUNDREDE ÅR og HUSET.
Ansat/tilknyttet DR som tilrettelægger, instruktør og manuskriptforfatter af radiomontager og TV dokumentarer siden 1984 – samt Westdeutsche Rundfunk og Deutschlandfunk Kultur. Har produceret adskillige radiomontager, features, og tv-dokumentarer, bl.a. de tre internation.


Om Lyttesaloner i Toldkammeret

Kom med bag lydkulissen når Toldkammeret inviterer fire af Danmarks bedste lyd- og podcast fortæller til Helsingør til vores nye hyggelige Lyttesaloner.

Over fire tirsdage i november skal vi lytte til radioprogrammer og podcast sammen, og møde fire nye gæster, der alle har sat et markant aftryk i den danske radio- og podcastverden:  

Brian Lykke – R8dio-Undskyld vi roder
2. november- Se mere

Monica Krog-Meyer – Radio Rita
16. november – Se mere

Anna Elisabeth (Lisbeth) Jessen – Tværs- Hvorfor ringede hun ikke igen
23. november – Se mere

Adrian Hughes – Mors afskedsbrev
30. november – Se mere

Vi kommer med helt ind i det magiske og kreative rum hvor alle valg og fravalg bliver vendt og drejet – for hvordan bygger man en lydfortælling op, så lytterne bliver hængende til slut?

  • Hvad fungerer godt på lyd?
  • Hvad er tilrettelæggernes tanker bag?
  • Hvilken oplevelse skal vi som lytter sidde tilbage med?

Disse og mange andre emner vil vi komme omkring. Publikum vil selv få mulighed for at deltage aktivt og stille spørgsmål til hver af de indbudte gæster.


Image

Podcastproducent og mangeårige DR medarbejder Thomas Bernsen er aftenens vært.

Thomas har blandt andet været producer og producent i Radio Drama og har stået bag DR-succeserne Rytteriet, I Hegnet og Sort Samvittighed på P1.