INFO

  • Pris: 75 DKK
  • Sted:
    Toldkammeret
  • Tid: 1. Juni 2021 19.00
  • Døre åbner: Kl. 18.45
  • Kategori: Ord og Viden

Lyttesalon: True Crime – Bomben i Søllerødgade

Info: Unummererede siddepladser / Mulighed for aftensmad i Spisekammeret fra kl. 17.30 – se mere her


True crime er en særdeles populær genre inden for lydfortællinger. Her bliver lytteren suget ind i en fortælling af mystik og forbrydelser med en følelse af, at vi ånder fortælleren lige i nakken, i takt med at handlingen bevæger sig fremad.

Lytterne er med helt fremme i lydbilledet og nærmest med til at holde mikrofonen – både når der er gennembrud i en sag, eller når sporet ender blindt. Den amerikanske true crime The Serial fra 2014 satte for alvor skub i genreren med flere end 380 millioner downloads.

I denne Lytte Salon kommer Regine Frederiksen med Bomben i Søllerødgade.  Vi skal lytte til afsnit 2, IRA og en elevatortur for meget, og afsnit 4, Skånsk idyl og en dyster nazifortid.

Bomben, der springer på Internationale Socialisters kontor i Søllerødgade i 1992, er det første politiske attentat i Danmark siden 2. Verdenskrig. En person dør ved sprængningen, og sagen er aldrig blevet opklaret her 29 år efter.

I denne podcastserie forsøger Regine Frederiksen at vende hver en sten for at komme nærmere på, hvad der skete den dag i 1992.


Gæst: Regine Frederiksen

Vært: Thomas Bernsen

Foto credit: Regine Frederiksen


PASSION FOR PODCASTS?

Ny lyttesalon inviterer med bag kulissen og håndværket – med fire af Danmarks bedste lyd- og podcastfortællere

Lyd generelt og podcasts i særdeleshed har for alvor gjort sit indtog i danskernes hverdag. Hvordan bygger man en lydfortælling op, så lytterne bliver hængende til slut?

Kom med bag lydkulissen, når Toldkammeret inviterer fire af Danmarks bedste lyd- og podcastfortællere til Helsingør til vores nye hyggelige Lyttesaloner.

Over fire aftner i maj og juni måned skal vi dels lytte til radioprogrammer og podcasts sammen, dels tager vi turen ind i det magiske og kreative rum, hvor alle valg og fravalg bliver vendt og drejet.

Læs mere om Lyttesaloner her

  • Arrangeret af:
  • Arrangeret af: