INFO

  • Pris: 75 DKK
  • Sted:
    Toldkammeret
  • Tid: 25. Maj 2021 19.00
  • Døre åbner: Kl. 18.45
  • Kategori: Ord og Viden

Lyttesalon: Satire – Rytteriet / udsolgt

Info: Unummererede siddepladser / Mulighed for aftensmad i Spisekammeret fra kl. 17.30 – se mere her


Rytteriet – Kom bag kulissen og tilblivelsen bag et af DR’s største satireprogrammer.

Rytteriet begyndte med at sende søndag morgen på den klassiske musikkanal P2. De første mange måneder, programmet blev sendt, var der en kraftig nedgang i antallet af lyttere. For hvad skulle et taleprogram, der tilmed skulle været sjovt, på en kanal, hvor lytterne helst bare vil høre klassik musik – og ikke så meget snak?

I denne Lyttesalon kommer skuespiller og manuskriptforfatter Rasmus Botoft og fortæller om begyndelsen på Rytteriet og spiller klip fra de mange udsendelser, der blevet lavet.  Vi skal bl.a. høre de allerførste optagelser, han og Martin Buch lavede sammen som Rytteriet, og som aldrig før er blevet sendt eller udgivet. Det er disse optagelser, som siden dannede hele fundamentet og skabte Rytteriet.

Rasmus Botoft vil også komme ind på, hvordan det er at arbejde med den karakterdrevne satire og om tvivlen på egen ideer, som altid er den faste følgesvend i kreative processer.


Rytteriet modtog prisen for bedste radiosatire i 2009 ved Prix Radio.

Gæst: Rasmus Botoft 

Vært: Thomas Bernsen

Foto credit: Franne Voig


PASSION FOR PODCASTS?

Ny lyttesalon inviterer med bag kulissen og håndværket – med fire af Danmarks bedste lyd- og podcastfortællere

Lyd generelt og podcasts i særdeleshed har for alvor gjort sit indtog i danskernes hverdag. Hvordan bygger man en lydfortælling op, så lytterne bliver hængende til slut?

Kom med bag lydkulissen, når Toldkammeret inviterer fire af Danmarks bedste lyd- og podcastfortællere til Helsingør til vores nye hyggelige Lyttesaloner.

Over fire aftner i maj og juni måned skal vi dels lytte til radioprogrammer og podcasts sammen, dels tager vi turen ind i det magiske og kreative rum, hvor alle valg og fravalg bliver vendt og drejet.

Læs mere om Lyttesaloner her

  • Arrangeret af:
  • Arrangeret af: