INFO

  • Pris: 75 DKK
  • Sted:
    Toldkammeret
  • Tid: 16. November 2021 19.00
  • Døre åbner: Kl. 18.45
  • Kategori: Ord og Viden

Lyttesalon: Radio Rita – Monica Krog-Meyer

Info: Unummerede siddepladser ved caféborde

Fællesspisning: kl. 17.45 – tilmelding her


I denne omgang kommer Monica Krog-Meyer og fortæller historien om Radio Rita der i 80èrne i den grad bed sig fat i danskernes bevidsthed. Samtidig begyndte lokalradioerne at myldre frem i Danmark og DR fik pludselig konkurrence om lytternes gunst.

Radio Rita – din station efter lukketid – var fræk og anderledes ungdomsradio, der fra 1983 til 1987 sendte fra en ”lokalradiostation” i den fiktive by Nordby.

Grunden til at programmet blev sendt i Danmarks Radio P3 var, at fru Rita spillet af skuespilleren Inger Hovman havde lavet en aftale med daværende DR-generaldirektør Laurits Bindsløv, om en samsending på P3!

Radio Rita blandede journalistik, satire, samfundskritik tilsat ægte musikalsk 80èr entusiasme og ungdommeligt mod med den største selvfølgelighed. Programmet legede med grænserne imellem fiktion og den rå virkelighed, der herskede i årtiet. Radio Rita var en frisk, ironisk og ungdommelig kommentar til debatten i Danmark. Rita holdt altid den gode tone og var solidarisk med skoleeleverne, lærlingene og ungarbejderne. Programmet blev hurtigt meget populært, ikke kun blandt P3´s lyttere, men også store danske kunstnere ville være med når Radio Rita var i æteren.

Radio Rita, Radio Rita spiller så englene holder en fri dag. De fyrer hit efter hit af – sang Shu-Bi-Dua.
Gnags, TV2, Kim Larsen og Thomas Helmig blandede sig også i koret og spillede sig ind på Radio Ritas playliste.
Årene Går, Rita – men vi vender tilbage. Du er stadigvæk det bedste vi har….

Så kom med tilbage til ægte 80èr nostalgi, tidsåndkitch og legende radio, når dansk radio ”Grand Old Lady” Monica Krog-Meyer besøger Lytte Salon i Toldkammeret.

Gæst: Monica Krog-Meyer
Vært: Thoms Bernsen
Foto: Jens Ulrich, dizzyBild.

Om Monica Krog-Meyer

Monica Krog-Meyer, har brugt det meste af sit arbejdsliv som radiovært i DR, bag mikrofoner i P3, i P4 og til sidst i P5. Men også på Radio 2, da den kom frem og i Guld FM. Undervejs har hun siddet på Tv-skærmen som præsentationsvært i DR2, deltaget i KulturKompagniet på TV2 – og været pressechef på Langelandsfestivalen. I 2010 skrev hun bogen ”Plus-alderen – vi bliver jo bare ved!”, om de nye friske ældre og har holdt adskillige foredrag rundt i landet i den anledning. Efter 40 år med det talte ord, forlod hun DR og fortsætter i sit pensionistliv med det skrevne ord i POV (Point of View International), som skribent og i øvrigt også som korrekturlæser.


Om Lyttesaloner i Toldkammeret

Kom med bag lydkulissen når Toldkammeret inviterer fire af Danmarks bedste lyd- og podcast fortæller til Helsingør til vores nye hyggelige Lyttesaloner.

Over fire tirsdage i november skal vi lytte til radioprogrammer og podcast sammen, og møde fire nye gæster, der alle har sat et markant aftryk i den danske radio- og podcastverden:  

Brian Lykke – R8dio-Undskyld vi roder
2. november- Se mere

Monica Krog-Meyer – Radio Rita
16. november – Se mere

Anna Elisabeth (Lisbeth) Jessen – Tværs- Hvorfor ringede hun ikke igen
23. november – Se mere

Adrian Hughes – Mors afskedsbrev
30. november – Se mere

Vi kommer med helt ind i det magiske og kreative rum hvor alle valg og fravalg bliver vendt og drejet – for hvordan bygger man en lydfortælling op, så lytterne bliver hængende til slut?

  • Hvad fungerer godt på lyd?
  • Hvad er tilrettelæggernes tanker bag?
  • Hvilken oplevelse skal vi som lytter sidde tilbage med?

Disse og mange andre emner vil vi komme omkring. Publikum vil selv få mulighed for at deltage aktivt og stille spørgsmål til hver af de indbudte gæster.


Image

Podcastproducent og mangeårige DR medarbejder Thomas Bernsen er aftenens vært.

Thomas har blandt andet været producer og producent i Radio Drama og har stået bag DR-succeserne Rytteriet, I Hegnet og Sort Samvittighed på P1.