INFO

 • Pris: 75 DKK
 • Sted:
  Toldkammeret
 • Tid: 2. November 2021 19.00
 • Døre åbner: Kl. 18.45
 • Kategori: Ord og Viden

Udsolgt: Lyttesalon: Undskyld vi roder – R8dio

Info: Unummererede siddepladser ved caféborde

Fællesspisning: kl. 17.45 – tilmelding her


Den fiktive radiostation R8dio er på rekordtid blevet danskernes nye ugentlige grin efter at Kristen Birgit fra Radio24syv, slukkede for FM mikrofonen.

R8dio er opstået uden om de store danske broadcast stationer og begyndte helt ubemærket at udgive podcast i juni 2020.

Allerede efter et par programmer stod det klart at her var der noget, som så underfunddigt, underholdende og underspillet, med klare referencer til virkeligheden. R8dio handler om et kultur- og multihus i provinsen der uforvarende får en sendetilladelse til at sende landsdækkende radio. Med en hulens masse skattepenge i ryggen.

Podcasten følger tilblivelsen af R8dio, hvor kanalchef Klavs Bundgaard og programchef Allan Sindberg, spillet af Brian Lykke indsats for at få stablet en landsdækkende radio på benene i den fiktive by Skuldborg. Og det ikke sådan lige til…. for der er virkelig meget at se til!

R8dio er politisk satire og det er ikke nogen hemmelighed, at R8dio også er en klokkeklar kritik af, hvad der er skete på radioområdet i Danmark for 2 år siden. Og det hele bliver improviseret frem af skuespillerne uden et manuskript med replikker.

Kom og hør Brian Lykke fortælle om tilblivelse om R8dio – og en succes der er opstod på trods. Om det arbejde der ligger forud hver episode og hvad mockumentary genren kan. 

 • Handler programmet ”Min Mis” i virkeligheden om katte?
 • Kører det for R8dio på Tik Tok?
 • Hvor langt skal ned før man er i gulvhøjde med lytterne?
 • Er det Cecilie Beck der speaker i starten af hver udsendelse?
 • Og hvad er der egentlig i den Indianergryde som Jonna fra Stjernen laver?

Kom med til Stjernen i Skuldborg. Danmarks nye radiofoniske hovedstad. R8dio modtog en Prix Radio for bedste satire i 2020.

Gæst: Brian Lykke
Vært: Thomas Bernsen.

Om Brian Lykke

Brian Lykke er uddannet cand.comm. i Performance Design fra RUC. Han har siden 2006, arbejdet med radio hvor han lavede Opfindelsen & Søn til DRp3. Siden tog han springet til TV. Brian slog for alvor igennem i den prisvindende satireprogram Krysters Kartel på DR2 i 2009. Siden har han huseret i både comedy- og underholdningsprogrammer, reklamer, spillefilm og stand-up scenen. På Radio24syv lavede han blandt andet Livets Vand og Klovnen fra Lampedusa sammen med Kasper Nielsen, hvor de også lagde fundamentet til R8dio- undskyld vi roder. Senest har ham medvirket i DR serien Guru på DR2 og så er Brian Lykke glødende Silkeborg If fan.