INFO

  • Pris: 75 DKK
  • Sted:
    Toldkammeret
  • Tid: 8. Juni 2021 19.00
  • Kategori: Ord og Viden

Lyttesalon: Montage – Eliten fra Minefeltet

Info: Unummererede siddepladser / Mulighed for aftensmad i Spisekammeret fra kl. 17.30 – se mere her


Montagen er af avisen Information blevet beskrevet som lydmediets Formel 1. Det var den amerikanske immigrant og helsingoraner Stephen Schwartz, der revolutionerede lydbilledet ved bl.a. at lade personerne tale direkte til lytterne og bruge lag-på-lag-lydbilleder. Han skabte det, vi i dag kender som radiomontagen.

Torben Brandt er denne aften inviteret til Lyttesalon for at tale om montagen og DR’s daværende montageafdeling, som han har været tilknyttet som både tekniker og tilrettelægger. I dag er Torben redaktør på DR P1 Radiofortællinger og har arbejdet som international medierådgiver.

Denne aften skal vi lytte til montagen Eliten fra Minefeltet af Peter Kristiansen. Montagen er fortællingen om den klassisk pianist Klaus Heerfordt. Det er en historie om indre dæmoner, dødsdruk og bohemelivets ulidelige lethed i Brolæggerstræde i København.


Eliten fra Minefeltet modtog en Prix Italia i 1989 for bedste montage det år.

Gæst: Torben Brandt

Vært: Thomas Bernsen

Foto credit: Rasmus Steen


PASSION FOR PODCASTS?

Ny lyttesalon inviterer med bag kulissen og håndværket – med fire af Danmarks bedste lyd- og podcastfortællere

Lyd generelt og podcasts i særdeleshed har for alvor gjort sit indtog i danskernes hverdag. Hvordan bygger man en lydfortælling op, så lytterne bliver hængende til slut?

Kom med bag lydkulissen, når Toldkammeret inviterer fire af Danmarks bedste lyd- og podcastfortællere til Helsingør til vores nye hyggelige Lyttesaloner.

Over fire aftner i maj og juni måned skal vi dels lytte til radioprogrammer og podcasts sammen, dels tager vi turen ind i det magiske og kreative rum, hvor alle valg og fravalg bliver vendt og drejet.

Læs mere om Lyttesaloner her

  • Arrangeret af:
  • Arrangeret af: