INFO

 • Pris: 245 DKK
 • Sted:
  Kulturværftet / Store Scene
  Allegade 2
  3000 Helsingør
 • Tid: 4. Maj 2019 20.00
 • Kategori: Koncerter

Koncert: Claus Hempler

Info: Siddepladser / Bemandet garderobe (20 kr.) / Spis før forestillingen i Spisehuset – bestil bord her


Claus Hempler er en vaskeægte crooner af format, og han står som en af kongerigets mest stilskabende sangere i nyere tid. Stemmen i det blå-tonede univers har høstet både priser og anerkendelse og har en helt særlig evne til at suge publikum ind i et det stemningsfulde musikalske univers.

Når Claus Hempler træder op på Kulturværftets store scene den 4. maj 2019, er det med et helt dugfrisk album i baggagen – hans første dansksprogede album. En lang karriere, i selskab med blandt andre Thomas Blachman, Dicte og senest i TV2-programmet Toppen af Poppen, kulminerer på hans nye album, som udkommer i foråret 2019. Om tournéen og koncerten på Kulturværftet udtaler Claus Hempler:

“Jeg føler, at jeg lige nu står med det bedste nye materiale, som jeg nogensinde har skrevet, og jeg har jo samtidig hele det gamle bagkatalog at læne mig op ad. Jeg kan næsten ikke vente med at komme ud med det”.

 

Ung debut og prisvindende vokal

Claus Hempler gjorde sig bemærket for første gang som frontfigur i bandet Fielfraz, der havde sin storhedstid i 90erne. Claus Hempler var bare 20 år, da bandet albumdebuterede i 1990. Efter tre albums, og efter at have etableret sig som et markant live-navn, besluttede bandet at gå hver til sit i slutningen af 90erne. Herefter sprang Hempler ud som solist. Først med jazzalbummet ”Charm School for Popsingers” sammen med Thomas Blachman og siden med albummet ”Hempler”, der i 2005 blandt andet blev hædret med en Danish Music Award som ”Årets sanger” samt en Steppeulv som ”Årets vokalist”. Samme år bidragede han endvidere til albummet ”På danske læber” med nummeret ”Alle ved besked” – en dansk fortolkning af Leonard Cohens ”Everybody Knows”. ”Hempler”-albummet er, ligesom det efterfølgende ”Return of the Yes Man” (2007), netop for første gang udsendt på vinyl.

Hempler har endvidere i en årrække turneret med sangerinden Dicte i et sideløbende duoprojekt, som i November 2017 resulterede i albummet ”Uppers” og har desuden gjort sig bemærket på teaterscenen i diverse opsætninger. Og seneste har den charmerende sanger gjort sig bemærket i årets udgave af Toppen af Poppen, hvor han brillerede med indlevede versioner fra kollegernes repertoire.

 • Arrangeret af:
 • Støttet af: