INFO

Knejper & Knytnæver

Byvandring med André Andersen / Mødested: Ved Sveasøjlen, Havnepladsen 1, Helsingør. / Varighed: ca. 90 min. / Anbefales fra 10 år / Pris: 125 kr. (Børn 10-16 år: 50 kr.)


Tag med på en spændende byvandring gennem Helsingørs gamle gader – tilbage til tiden, hvor Helsingør bugnede af færgemænd, kapere og sømænd.

“Man er ikke en rigtig sømand før man har fået tæv i Helsingør!” Sådan lød i de store sejlskibes tid. Den gang hvor sømændene klagede over øllet, fordi det var for stærkt. Dengang hvor knejperne bugnede med kapere, kællinger og sømænd fra de fjerne lande. Dengang hvor man ikke løb væk fra et slagsmål, men blandede sig lystigt.

Se hvor knejperne lå og hør sømændenes løgnagtige sandheder, genfortalt af André Andersen. André Andersen er professionel storyteller, og fortæller de historier der er blevet fortalt gennem tiderne, og de er selvfølgelig sande allesammen, for de er blevet fortalt på én af de lokale knejper af sømænd fra fjerne himmelstrøg. En anderledes byvandring og en ny måde at opleve Helsingør på.


Knejper & Knytnæver præsenteres i samarbejde med Knejpe Festival og André Andersen

  • Arrangeret af:
  • Arrangeret af: