INFO

 • Pris: 150 DKK
 • Sted:
  Kulturværftet / Store Scene
  Allegade 2
  3000 Helsingør
 • Tid: 4. Maj 2020 19.00
 • Døre åbner: Kl. 18.30
 • Kategori: Ord og Viden

Jacob Holdt: Om at sige JA

Info: unummererede siddepladser / Varighed: ca. 3 timer inkl. pause / Mulighed for tilkøb af garderobe/ Spis før arrangementet i Spisehuset – Se menu og bestil bord her


På landevejen og uden forbehold i mødet med andre: Med udgangspunkt i sin erindringsbog Om At Sige Ja holder Jacob Holdt et levende, illustreret foredrag om sine møder med folk fra hele kloden.


Alle kender fotografen Jacob Holdt og hans Amerikanske billeder. Et værk, som ikke blot redefinerede opfattelsen af underklassen i USA, men også blev synonym med Jacob Holdts eget liv som langskægget provokatør, fotograf og aktivist. Det begyndte med sorte i USA’s voldelige ghettoer, fortsatte med de mest voldelige elementer i verdens farligste slumkvarterer i Sydafrika og Haiti og med Ku Klux Klan og massemordere i USA.

Ikkevoldelig kommunikation er Jacob Holdts udgangspunkt i mødet med de andre. Dem, vi ikke bryder os om.

Indvandrere og muslimer i Danmark møder han på samme måde og fortæller her humoristisk og med mange billeder og detaljer fra bl.a. de endeløse etniske bryllupsfester, han bliver inviteret med til.

Det vigtigste er, siger Jacob Holdt, ”hvordan indvandrerne også åbner sig op for mig og mine/vores danske/grundtvigianske værdier. Selv Hizb ut-Tahrir og islamister – når jeg har dem til kaffebønnemøder i mine stuer.”

Om At Sige Ja er også titlen på Jacob Holdts erindringsbog om årene 1947-77, hvor han i glimt ser tilbage på sine ”vilde år”.  Som 23-årig rejser han til USA efter et opgør med sin far for i fem år at vagabondere på de amerikanske landeveje. Da han kommer hjem, har han rygsækken fuld af mange tusinde fotografier, han har taget af især fattige sorte, og i 1977 udkommer Amerikanske billeder.

Kom og hør Jacob Holdt fortælle om sit møde med de andre og dele budskabet om åben og fordomsfri kommunikation uden vold.


Kulturværftet i samarbejde med LOF.

 

 • Arrangeret af:
 • Arrangeret af: