INFO

 • Pris: 180 DKK
 • Sted:
  Kulturværftet / Store Scene
  Allegade 2
  3000 Helsingør
 • Tid: 7. Oktober 2020 20.00
 • Døre åbner: Kl. 19.30
 • Kategori: Koncerter

Huun Huur Tu (RUS)

Info: Unummererede siddepladser / Mulighed for bemandet garderobe / Spis før koncerten i Spisehuset – bestil bord her


Det er en transcenderende og hypnotisk oplevelse, når Huun Huur Tu optræder med deres strubesang og shamanmusik, som synes at komme fra en anden verden

Alene gruppens vokaler skaber overjordiske lyde. Med deres fantastiske strubesang fremstiller de overrumplende droner: Den ene tone flyder langsomt over i den anden, samtidigt med at overtonen produceres, i et på én gang massivt og nuanceret lydbillede.

Teknikken trækker tråde til en ældgammel tuvansk sangtradition. Eller faktisk flere traditioner. Huun Huur Tu benytter forskellige strubesangsteknikker med hvert deres karakteristika: Khöömei, sygyt og kargyraa for bare at nævne et par stykker.

Vokalerne suppleres af strygeinstrumenterne igil og byzaanchi, hvis udseender er lige så distinkte som deres lyde: Igil’en er formet som en hest og byzaanchi’ens krop har en cylindrisk form. Dertil kommer den langhalsede lut, doshpuluur, den lille mundharpe khomus og slaginstrumentet, tuyug, der består af to hestehove.

Den magiske shamanmusik hylder med ældgamle sange bjergene og sletterne, naturens kræfter og mysterier, og lyder som hvis Steve Reichs ”Strumming Music” blev fortolket af folkemusikere, eller samernes joik var blevet en del af 70ernes syrerock.

Geografisk er musiktraditionen vokset ud af området omkring Tuva-regionen på grænsen mellem den sibiriske taiga og den centralasiatiske halvørken. Og på Tuvas sletter var gruppens grundlægger, Kaigal-ool Khovalyg hyrde, før han blev verdensomrejsende musiker, der har spillet med band som Kronos Quartet og Frank Zappa.

Glæd dig til Huun Huur Tu, hvis trancedannende koncerter er musikalske oplevelser udover det sædvanlige.

 • Støttet af:
 • Arrangeret af: