INFO

  • Sted:
    Toldkammeret
    Havnepladsen 1
    3000 Helsingør
  • Tid: 28. Oktober 2020 19.15
  • Døre åbner: Kl. 19.00
  • Kategori: Ord og Viden

Foredrag: Saltet og Lyset. Synden og Dommen

Info: Fri entré, men kom i god tid, da der er et begrænset antal pladser pga. corona-situationen / Blomstersalen / Varighed: kl. 19.15-21.15 / Spis før foredraget – se mulighederne her


Foredrag med Kirsten Grønbech og Kirsten Winther

 

Kirsten Grønbech:

Dødssynder før og nu

Overmod, gerrighed, utugt, misundelse, fråseri, vrede og sløvhed er de 7dødssynder. De kan opfattes som advarselstrekanter eller pejlemærker. Som redskaber til at holde os på sporet og sørge for at vi ikke afsporer vores liv. For noget kan ødelægges i synden, og jeg er med til at ødelægge det. Omgangen med tingene er afgørende.


Kirsten Winther:

Mormor sagde: Man bliver aldrig for gammel til at tage sig selv i skole

Dette at have en rettesnor, et nyttigt reglement, som beskytter og fremmer. Der er både Kloster-, Moskva- og Ulveregler! Og også selvbeherskelse, mådehold, besindighed, indlevelse, dømmekraft og disciplin, som alt sammen kræver både skoling og vedligeholdelse for at danne livsmåde.

Dom er afgørelse og grænse, og er dermed skræmmende. Ligger der en værdi i at kunne blive bange? Hvad bliver vi bange for? Og bliver vi bange for det virkeligt farlige?


Foredraget en del af festivalen Saltet og Lyset, Synden og Dommen, i et samarbejde mellem sognepræsterne Kirsten Grønbech og Kirsten Winther og Kulturværftet. Festivalen fokuserer på saltet, lyset, synden og dommen som de centrale kristne temaer, der samtidig samler eksistentielle og almene begreber og tanker om det at være menneske.

Ud over foredraget kan man på Kulturværftet se to film som en del af festivalen:

Nadvergæsterne 4. novemberlæs mere her

 

Burning 8. november læs mere her


Læs mere om festivalens øvrige program her:
www.helsingoerdomkirke.dk
www.sctmariae.dk

Bemærk: Dette arrangement skulle have været afholdt i foråret 2020, men blev udsat pga. corona/covid-19.