INFO

 • Pris: 75 DKK
 • Sted:
  Kulturværftet / Lille Scene
  Allegade 2
  3000 Helsingør
 • Tid: 6. Oktober 2020 19.00
 • Døre åbner: Kl. 18:30
 • Kategori: Film, Ord og Viden

FILM & FOLK: I am not your negro

Info: Unummererede siddepladser / Varighed: ca. 2 timer. / Danske undertekster. / Alm. cafémad, kaffe, te, øl, vand og snacks kan købes i salen forud for filmen


Oplev den Oscar-nominerede dokumentarfilm om James Baldwin, der med forsommerens begivenheder er en højaktuel (livs)historie om racismen i USA. Forud for filmen vil der være en introduktion, der trækker tråde til den aktuelle situation og det kommende præsidentvalg i USA.

Da den haitianske veteran Raoul Pecks fænomenale film om forfatteren, dramatikeren og aktivisten James Baldwin sidste år var en af de mest roste dokumentarbegivenheder, og filmen gik sin sejrsgang i de danske biografer, vidste ingen, hvor sørgeligt aktuel den skulle blive i år efter mordet på George Floyd, og at BlackLivesMatter kom på alles læber.

Baseret på arkivklip med den karismatiske og viljestærke Baldwin er I am Not Your Negro en stærk, højaktuel portrætfilm, der blotlægger racismen i Amerika gennem en intellektuel begavelse nærmest uden lige, og gennem Baldwins aldrig færdiggjorte bogprojekt Remember This House fra 1979 om sit nære venskab med Medgar Evers, Malcolm X og Martin Luther King, jr. Filmen trækker linjer op fra fortidens borgerrettighedsbevægelse til nutidens BlackLivesMatter, og er som optakt til det snarlige amerikanske præsidentvalg en lejlighed til at (gen)opdage en af amerikansk litteraturs største stemmer.

Filmen, der et filmisk nøgleværk i beskrivelsen af det sorte USA og minder os om, at racismen ikke er overvundet, indledes med et oplæg, der binder an til den aktuelle situation i USA. Følg med på kuto.dk for nyt om oplægsholderen.


Film & Folk er et fast filmformat på Kulturværftet, hvor du kan opleve både spillefilm, aktuelle dokumentarfilm, foredrag og snak med forskellige filmfolk.


Anmeldelser

“"...er et mesterværk i både form og indhold."”
Politiken – Kristoffer Heg
“"...en tankevækkende dokumentar. Også selv om den umiddelbart kan fremstå som mere af det samme. Mere af den veldokumenterede, dybt ulykkelige historie om racisme og undertrykkelse."”
Berlingske – Jeppe Krogsgaa
“"...er en æstetisk nydelse, som dokumentarfilm enestående og et hovedværk i filmfortællingerne om det sorte Amerika."”
Jyllandsposten – Katrine Sommer
“"...en historie, som må fortælles, og det har Raoul Peck nu gjort på fornem vis. Det er ikke en sjov historie, men det er en blændende god film." ”
ekko – Lars Movin
“"Mesterligt sammenstykket dokumentarfilm om forfatteren James Baldwin er et dementi af forestillinger om, at racismen er overvundet, og et opgør med de film, hvor nutiden fortæller liberalt afklaret historie om gamle dages ondskab."”
Information – Rune Lykkeberg