INFO

 • Sted:
  Kulturværftet / Lille Scene
  Allegade 2
  3000 Helsingør
 • Tid: 8. Januar 2019 19.00
 • Døre åbner: Kl. 18:30
 • Kategori: Film

(UDSOLGT) FILM & FOLK: Bowies fødselsdag

Pris: Fri entré, men billet nødvendig – tryk på “Køb billet” her på siden
Info:
 Genre: Sci-fi 1976 / Instruktør: Nicolas Roeg (UK) / Varighed: 2 t. 13 min. / Sprog: Engelsk med danske undertekster / Unummererede siddepladser /  Kaffe, te, øl, vand og snacks kan købes forud for filmen / Spis før forestillingen i Spisehuset – bestil bord her


Den 8. januar 2019 ville David Bowie være fyldt 73 år. Vi fejrer hans fødselsdag ved at invitere til gratis filmvisning af sci-fi-klassikeren, hvor Bowie fik sit store gennembrud som skuespiller. Biblioteket står for visning af filmen, der introduceres af Jesper Munch Nielsen og Barbara Scherfig.

De fleste kender ikonet David Bowie som en stilskabende og unik musiker. Men Bowie, der døde i 2016, var vidt omkring – også som skuespiller. I aftenens sci-fi-klassiker fra 1976 spiller han den bærende hovedrolle som en følsom alien, der som karakter minder meget om Bowies eget musikalske alter ego Ziggy Stardust.

Den fremmede sendes til Jorden forklædt som rigmand for at finde vandressourcer, da hans egen planet er ved at gå under på grund af vandmangel. Snart befinder han sig i en situation, hvor han begynder at blive tilpasset til livet på jorden – bliver afhængig af både tv og alkohol – samtidig med at han plages af minder og længsel til sin hjemplanet og sin familie.

Bowie har selv flirtet med rollen som ’den fremmede’. I denne meget anderledes sci-fi-film, der hverken rummer lyssværd eller krigeriske slag i fremtidsdragter, spejler han med den udefrakommendes blik på eminent vis vores eget samfund på Jorden. Filmen, der bygger på en roman fra 1963 af den amerikanske forfatter Walter Tevis, er et af instruktøren Nicolas Roegs (Rødt Chok) hovedværker. Aftenen indledes med en introduktion af filmen ved Jesper Munch Nielsen, der er Bowie-kender og til dagligt journalist på Helsingør Dagblad, samt Barbara Scherfig, der er programkoordinator på Kulturværftet.

Se traileren for filmen her


Film & Folk

Film & Folk er et fast filmformat på Kulturværftet, hvor du kan opleve både spillefilm, aktuelle dokumentarfilm, foredrag og snak med forskellige filmfolk.

 

Anmeldelser

“Nicolas Roegs 1976 sci-fi story about an intergalactic visitor, played by David Bowie, is more preposterous – and moving – than the first time around.”
The Guardian
 • Arrangeret af:
 • Arrangeret af: