INFO

 • Sted:
  Kulturværftet / Lille Scene
  Allegade 2
  3000 Helsingør
 • Tid: 8. Januar 2020 19.00
 • Døre åbner: Kl. 18:30
 • Kategori: Film

FILM & FOLK: Bowies fødselsdag

Info: Unummererede siddepladser / Varighed: ca. to en halv time / Billetter: Gratis – dog med tilmelding her på siden


Den 8. januar 2020 ville David Bowie være fyldt 73 år. Vi fejrer hans fødselsdag ved at invitere til gratis visning af krigsdramaet, hvor Bowie brænder igennem i en hovedrolle som engelsk major med krigstraumer. Filmen introduceres af Jesper Munch Nielsen.

Ikonet David Bowie, der døde i 2016, var som bekendt af mange en unik og stilskabende musiker. Men han var også skuespiller i en række film og teaterstykker. I aftenens film ser vi ham i en af sine stærkeste karakterroller som den tilfangetagne, stilfærdige engelske major Celliers i den japanske instruktør Nagisa Oshimas krigsdrama fra 1983.

Filmen, der deltog i hovedkonkurrencen på det års Cannes Festival, er baseret på romanen The Seed and the Sower af Laurent van der Post og af mange også kendt for Ryuichi Sakamotos smukke soundtrack. Filmen anses for at være den filmisk modige Oshimas første forsøg på for alvor at lave en internationalt orienteret, klassisk filmfortælling.

Vi befinder os i en japansk krigsfangelejr på Java i 1942, hvor der hersker et strengt hierarki. Alligevel udspiller dramaet sig som et eksplosivt kultursammenstød mellem japanske og britiske soldater. Celliers (Bowie) kæmper mod både indre og ydre fjender i form af samvittighedskvaler, krigstraumer og den benhårde kaptajn Yonio. Denne gør alt, hvad han kan for at nedbryde Celliers men fanges og fascineres samtidig af Celliers’ stolthed og mod – og mændenes viljer bliver et billede på Øst over for Vest.

Aftenen indledes med en introduktion til filmen ved Jesper Munch Nielsen, der er Bowie-kender og til dagligt politisk redaktør ved Helsingør Dagblad og filmanmelder samme sted.

Film & Folk er et fast filmformat på Kulturværftet, hvor du kan opleve både spillefilm, aktuelle dokumentarfilm, foredrag og snak med forskellige filmfolk.

Trailer

 • Arrangeret af:
 • Arrangeret af: