INFO

 • Pris: 65 DKK
 • Sted:
  Kulturværftet / Lille Scene
  Allegade 2
  3000 Helsingør
 • Tid: 3. September 2019 19.00
 • Døre åbner: Kl. 18:30
 • Kategori: Film

FILM & FOLK: Bergman – et år, et liv

Info: Unummererede siddepladser / Varighed: ca. 2 1/2 time / Filmen vises med danske undertekster / Kaffe, te, øl, vand og snacks kan købes i salen forud for filmen / bestil bord her


Oplev Jane Magnussons fascinerende og underholdende portrætfilm om film- og teaterinstruktør Ingmar Bergman. Filmkritiker og Bergman-kender Nanna Frank Rasmussen introducerer filmen.

Sidste år, i 2018, ville en af de største kunstnere i moderne tid, film- og teaterinstruktøren Ingmar Bergman, være blevet 100 år. I den anledning havde svenske Jane Magnussons dokumentarfilm om Bergman premiere på den festival, hvor Bergman selv har fejret talrige triumfer, filmfestivallen i Cannes.

Jane Magnusson har i filmen valgt at tage udgangspunkt i et enkelt og helt særligt år, 1957, hvor Ingmar Bergman fik sit store gennembrud. 1957 var året, hvor han var allermest produktiv. Han havde premiere på to af sine vigtigste film: Det syvende sejl og Ved vejs ende, satte fire teaterstykker op og lavede tv-dramatik. Hertil havde han forhold til fire forskellige kvinder, havde allerede 6 børn med tre forskellige kvinder – og havde blødende mavesår.

I sin dokumentarfilm har Magnusson sat sig for at portrættere hele mennesket Bergman, både de fantastiske og de mindre flatterende sider, både kunstneren og privatpersonen. Lige så stærkt hun beundrer kunstneren Bergman – lige så lidt svært har hun ved at beskrive neuroserne, hans temperament, hans komplicerede parforhold og komplekse barndom. For Bergman var som bekendt en kunstner, der konstant brugte sine egne livserfaringer og følelser i sine fortællinger, så hans liv og værker hang uløseligt sammen.

“Det er den respektfulde balance i portrættet, der tilbyder publikum et smukt sammenvævet billede af en kompleks mand, der lavede voldsomt bevidsthedsudvidende kunst.” Således skriver Nanna Frank Rasmussen i sin anmeldelse af filmen i Jyllands-Posten. Inden visningen vil Nanna Frank Rasmussen give en introduktion til filmen og Bergman. Nanna Frank Rasmussen, der ud over at være Bergman-entusiast og til dagligt er filmanmelder på Jyllands-Posten, er også formand for Danske Filmkritikere.


Se traileren til filmen her