INFO

 • Pris: 415 DKK
 • Sted:
  Kulturværftet, Havnefronten
  Allegade 2
  3000 Helsingør
 • Tid: 23. Juni 2018 20.00
 • Kategori: Koncerter

CV Jørgensen & Sort Sol

CV Jørgensen hilser på Sort Sol i sangen Tak For Sangen (I Det Muntre Hjørne 1990), hvor han synger ”Tak til Sort Sol for den lyse nat,” hvilket på smukkeste vis binder de to koncertnavne sammen på selveste sankthansaften i Helsingør.

Sidst CV Jørgensen spillede koncert i Helsingør var tilbage i 2010. Siden er der gået otte år med scenetavshed. Men nu har lysten meldt sig igen, og danskrockens unikke sangskriver er atter på tour. Kulturværftet præsenterer lørdag den 23. juni en helt unik midsommer-koncertaften med mad, bål og to koncerter, når Sort Sol og CV Jørgensen med band gæster Helsingør.

Der er store danske sangskrivere, og der er CV Jørgensen. Han er i en klasse for sig selv, og for mange er han den allerstørste af de store. Derfor er det en sand begivenhed, at han efter en længere koncertpause har besluttet at tage ud og møde sit store og trofaste publikum igen. Den chance kan Kulturværftet ikke lade passere og lægger an til en sankthansaften i musikkens tegn.

Otte års scenetavshed
Koncerterne bryder otte års scenetavshed fra CV Jørgensen. Det er hele 16 år siden, han med Fraklip fra det fjerne (2002) sidst udgav et studiealbum. Det var hans tolvte album i en lang karriere, der blev indledt på plade helt tilbage i 1974 med En stynet strejfer. Det var dog først med det tredje album, Storbyens små oaser (1977), at der blev lagt mærke til CV Jørgensen i en bredere sammenhæng. Det helt store gennembrud fik han med de tre næste lp’er, Vild i varmen (1978), Solgt til stanglakrids (1979) og ikke mindst Tidens tern (1980), der dengang solgte i mere end imponerende 100.000 eksemplarer og kastede et par gedigne hits af sig i form af Costa del Sol og Sæsonen er slut, der begge er klassikere i den danske rockhistorie.

Et musikalsk tigerspring
Op igennem 1980’erne udgav han flere store lp’er, og både Indian Summer fra albummet med samme titel (1988) og Det si’r sig selv fra I det muntre hjørne (1990) nyder en lignende status; sidstnævnte ikke mindst for sit guddommelige første vers: ”Der er næppe, noget der swinger / som Bjerringbro by night / hele hovedgaden emmer / af landmænd fit for fight”. Siden tog CV Jørgensen et musikalsk tigerspring med albummet Sjælland (1994) og til dels Fraklip fra det fjerne (2002), hvor han søgte mod et mere frit og svævende, blåt udtryk ikke uden påvirkning fra jazzens verden. Resultatet var vellykket og frem for alt meget personligt. CV Jørgensen har siden da ikke udgivet nogen plader, men han arbejder konstant på nye sange, og som det meste med ham er intet givet på forhånd. Bortset fra, at han nu vil ud og møde sit publikum igen!

Til koncerten har CV Jørgensen samlet et fantastisk hold af musikere, der om nogen kender sangskriverens store katalog af syregrønne evergreens. Som eneste nye mand er Rune Kjeldsen (guitar) med på holdet, der ellers består af Knut Henriksen (bas) og Gert Smedegaard (trommer) samt Gustav Ljunggren (tangenter, guitar m.m.).

Sort Sol til midsommer
I maj 2017 kom det længe ventede album Stor langsom stjerne – det første fra Sort Sol i 16 år. Modtagelsen har været yderst positiv. Politiken gav fem stjerner under overskriften “Sort Sol hæver sig op i nattens himmelhvælvinger på nyt album”. Gaffas anmeldelse var ligeledes femstjernet, og her skrev man om “et orkester, der genopstår som Fugl Fønix fra asken og genopfinder sig selv.” Soundvenue topper dem begge og giver seks stjerner til det, de kalder et “mesterligt og monumentalt storværk”. Der er derfor grund til store forventninger til Sort Sols koncert, der udover nye numre også byder på Sort Sol-klassikere.

Koncertinfo: 23. juni 2018 / Kulturværftet / Havnefronten / 415 kr. inkl. gebyr / Fra kl. 18.00
OBS: Alle voksne kan putte én gratis billet til et barn under 16 år i indkøbskurven (begrænset antal)

Husregler: Stole, barnevogne, paraplyer, løse stole, selfie-sticks og andre større genstande, kamera- og optageudstyr til professionel brug samt egne mad- og drikkevarer må ikke medbringes på koncertområdet.

KØB MADBILLETTER PÅ FORHÅND

På koncertpladsen vil der være et udvalg af foodtrucks, som kan stille sulten i løbet af aftenen. Køb madbilletter på forhånd og få frit valg til i alle foodtrucks. Pris 70 kr. pr. stk.

KØRESTOL MED LEDSAGERBILLET
Til denne koncert kan der købes billetter til kørestol med ledsager online. Følg blot linket herover til køb billet.

Der vil være et podie med plads til et begrænset antal kørestolsbrugere, hvorfra der er bedre udsyn. Der kan også vælges kørestolsbillet UDEN adgang til podie. Handicappede med ledsagerordning kan gratis tage en ledsager med til koncerten. Ledsagerkortet skal fremvises sammen med billet ved indgangen.

TAG BÅDEN MED TIL KONCERT

Læg til på koncertpladsen og bliv natten over! Køb en kajplads i Kulturhavn Kronborg og læg til lige ved siden af koncertpladsen i egen båd – kajpladsbilletten gælder fra den 23. juni kl. 14.30 til næste dag kl. 11.30. Kajplads kan tilkøbes via KØB OGSÅ knappen.

Pris efter bådlængde:
10-14 meter 620 kr. inkl. billetgebyr

15-19 meter 820 kr. inkl. billetgebyr

20-30 meter 1020 kr. inkl. billetgebyr

Alle ombord også kaptajnen skal have gyldig koncertbillet!

NB: Hvis du har købt billetter men glemte kajplads til din båd, så kan du gå direkte til tilkøb kajplads her: KØB KAJPLADS HER

Bemærk:
Båden skal minimum være 10 meter. Der kan ikke gives dispensation til mindre både pga. sikkerhed. Yderligere info om indsejling m.m. tilsendes kort før koncerten.

Det er havnen der står for både i den indre havn ved Kulturværftet, og det står alle frit for at benytte havnen op til koncerten. Men i perioden (14.30 på dagen til 11.30 dagen efter), kræver det en kajplads-billet.

Spørgsmål vedr. indsejling m.m. kan rettes direkte til Havnen: +45 49 28 10 80
Spørgsmål vedr. køb af billetter kan rettes til Kulturværftets billetsalg på +45 25 31 37 43.

 • Støttet af:
 • Arrangeret af: