INFO

 • Pris: 65 DKK
 • Sted:
  Kulturværftet / Lille Scene
  Allegade 2
  3000 Helsingør
 • Tid: 8. November 2020 13.30
 • Døre åbner: Kl. 14:30
 • Kategori: Film

Film: Burning

Info: Unummererede siddepladser / Varighed ca. 2:30  / Kaffe, te, øl, vand og snacks kan købes i salen forud for filmen


Vigtig information
For at forebygge spredning af smitte med coronavirus har Folketinget, sundhedsmyndighederne, og Helsingør Kommune besluttet at lukke alle offentlige institutioner. Dermed holder Kulturværftet og Toldkammeret lukket foreløbigt t.o.m. den 13. april 2020.

Vi har på den baggrund valgt at udsætte arrangementet til søndag den 8. november 2020 kl. 13.30 (Bemærk ændret tidspunkt)
Købte billetter er gyldige til den nye dato. Billetkøbere har fået direkte besked.


Se den koreanske film, der i 2018 tog anmeldere og biografgæster med storm, om at finde mening i en verden, der er ved at bryde i brand. Filmen vises som en del af festivalen Saltet og Lyset, Synden og Dommen og introduceres af sognepræst Kirsten Winther.

Burning, der ved premieren i 2018 blev en af de mest omtalte film på årets Cannes Festival, er instrueret af sydkoreanske Lee Chang-dong, der som anset filmkunstner laver gribende historier – ofte med dystre, samfundskritiske undertoner. Filmen bygger på en novelle af Haruki Murakami og kan ses som et sindbillede på det moderne samfund, ikke bare i Sydkorea, men i hele Vesten.

Enspænderen Jongsu, der er plaget af familietraumer, forelsker sig i den sprælske og udadvendte Haemi. Men da hun efter en rejse til Afrika begynder at være mere og mere sammen med den mystiske playboy Ben, og da hun siden pludselig forsvinder, spidser situationen til og filmen tager en truende drejning – og det romantiske drama bliver til en grum thriller.

Burning er en kompleks fortælling, fyldt med mystik og dystre, poetiske sekvenser og med store metaforer: drivhusene, brønden, ilden. Handler filmen om vores generations vrede og afmagt? Om et samfund overophedet af begær efter materiel velstand? Instruktøren udfordrer konstant publikums forventninger, men det er kun tvetydige svar, der står tilbage i røgsløret.

Forud for visningen introduceres filmen af sognepræst Kirsten Winther, der er en af initiativtagerne til festivalen Saltet og Lyset, Synden og Dommen, som filmen vises som en del af. Det sker som et samarbejde mellem Kulturværftet og sognepræsterne Kirsten Grønbech og Kirsten Winther. Festivalen fokuserer på saltet, lyset, synden og dommen som de centrale kristne temaer, der samtidig samler eksistentielle og almene begreber og tanker om det at være menneske.

Burning (Beoning), instruktør Lee Chang-dong, Sydkorea 2018, 148 min.


Læs mere om festivalens øvrige program her:
www.helsingoerdomkirke.dk
www.sctmariae.dk

Arrangør: Kulturværftet i samarbejde med festivallen Saltet og Lyset, Synden og Dommen

Anmeldelser

“’Burning’: En af de bedste thrillers nogensinde er en filmdrøm, du ikke kan vågne fra.”
Soundvenue
“"...formår at indkapsle det ufattelige ubehag, der martrer en generation af unge, som skal finde mening i en verden, der er lige ved at bryde i brand.”
Politikken
“"...er instrueret af troldmanden Lee Chang-Don, der mestrer alternativ historiefortælling, og han formår hele tiden, at fylde selv de simpleste hverdagssituationer med tankevækkende øjeblikke.”
Berlingske
“Den tålmodige tilskuer bliver tifoldigt belønnet i denne paranoide koreanske feberdrøm.”
Jyllands-Posten
“"...er et stilfærdigt rivravruskende sammenstød mellem ansvar, historie, følelse over for moralsk fordærv, æstetik og kynisme. Og samtidig insisterer den lige til det sidste på, at verden er mystisk.”
Information