INFO

  • Pris: 85 DKK
  • Sted:
    Kulturværftet / Store Scene
    Allegade 2
    3000 Helsingør
  • Tid: 8. Juni 2018 18.30 - 8. Juni 2018 21.00
  • Kategori: Koncerter

Bølger af tid og rum

’Bølger af tid og rum’ er et nyt værk komponeret af Valby Vokalgruppe til Click Festival 2018.

Værket er en musikalsk rumrejse ud af vores solsystem – helt derud hvor nyopdagede planeter trodser hidtil kendte teorier. Musikken er skabt udfra fysiske fænomener i verdensrummet – mørkt stof, variable stjerner, magnetisme og rumtid.

Publikum placeres liggende i kulsort sal, mens musikerne spiller live i mørke. Udstyret med night-vision teknologi, vil det være muligt for performerne at orientere sig, bevæge sig og på den måde flytte lyden rundt blandt publikum. Publikum får herigennem mulighed for at opleve ’Bølger af tid og rum’ i absolut visuel stilhed. Mørke er noget vi alle kender, men det dybe mørke oplever vi sjældent. Dette er en helt unik mulighed for at opleve lyd i en uforstyrret tilstand.

I 2016 premierede Valby Vokalgruppe værket ’Harmony of the Exospheres’ i samarbejde med Click Festival. Udgangspunktet for musikken var ideen om sfærernes harmoni, et koncept fra antikkens Grækenland, der beskriver planeternes indbyrdes forhold som en kosmisk klang. Konceptet blev udvidet til at inkludere de såkaldte exoplaneter, NASA’s nyeste opdagelser af planeter udenfor vores solsystem – deraf navnet ’exospheres’ i titlen.

’Bølger af tid og rum’ er opfølgeren til ’Harmony of the Exospheres’ – både som en fortsættelse og en udvidelse af konceptet. Værket opføres af Valby Vokalgruppe på celli, keyboards, saxofon, percussion og stemmer.