INFO

 • Pris: 270 DKK
 • Sted:
  Kulturværftet / Store Scene
 • Tid: 16. December 2021 20.00
 • Døre åbner: Kl. 19.00
 • Kategori: Koncerter

Billy Cross: Back to Basics

Info: Unummererede siddepladser ved caféborde foran scenen samt bagerste tribune

Status 19. november: Ny dato til koncerten er torsdag den 16. december. Billetkøbere har fået direkte besked.

Sikkerhed og regler lige nu: kuto.dk/sikkerhed


Hvad får en mand på snart 74 år til at fortsætte med at spille koncerter? Billy Cross har spillet rock’n’roll, siden han var 13 år, og står bag sange, der har solgt millioner i Danmark, USA og England. Egentlig nok til at sætte sig tilbage og nyde sit velfortjente otium, kunne man tænke. Bare ikke Billy Cross, som i stedet tager på (endnu) en Danmarkstour.

Kodeordet er glæde – spilleglæde 

Lysten til spille musik og til at tage det hele lidt tilbage til det simple rock-setup er dét, der driver Billy Cross. Derfor er titlen på touren også Back to basics. Siden Billy Cross kom til Danmark i 1979 har kendetegnet ved ham som musiker været spilleglæde og professionalisme. Med Billy Cross Band, der har spillet tusindvis af koncerter i to årtier, kan publikum glæde sig til den ægte vare: 100 % uforfalsket rock’n’roll.

Fra Broadway til Bob Dylan

Billy Cross’ musikalske løbebane har taget ham vidt omkring, siden han i 1962 begyndte sin professionelle karriere. Blandt de kunstnere og produktioner han har spillet kan tælles prominente navne som Andy Warhol i NYC, Sha Na Na, 1970’ernes Broadway-musical Hair med Meat Loaf og Link Wray samt indspillet to albums og turneret jorden rundt med ingen ringere end Bob Dylan.  

Live-acts og de danske legender

I Danmark har Billy Cross været en fast og etableret del af den danske musikscene siden 1970’erne. Her ændrede han i sin tid Delta Blues Band til Delta Cross Band, og bandet blev til et af landets største live-acts i slutningen af 1970’erne og starten af 1980’erne. Han producerede og var med til at skrive Tidens Tern med C.V. Jørgensen, Anne Dorte Michelsens Mellem dig og mig, Pretty Maids Red hot and heavy, Søs Fengers On Holiday, Björn Afzelius’ Tusind Bitar og utallige andre legendariske sange. 

Billy Cross er sammen med sit Billy Cross Band klar til at gøre det han er absolut bedst til – øse ud af spilleglæde. Det sker på Kulturværftet den 18. november.

VIGTIG INFORMATION INDEN DIT BESØG

 • Medbring gyldigt coronapas
  Alle personer på 15 år eller ældre skal fremvise coronapas iht. gældende retningslinjer.
  Der er kun adgang med gyldigt coronapas. Vi opfordrer til, at du downloader app’en “Coronapas” på forhånd.
  Find nærmeste test-sted her

Image

ELSINORE EVENINGS

AFTENÅBENT ALLE TORSDAGE

Få en helt ny og eksklusiv oplevelse når Helsingørs museer og attraktioner holder aften åbent hver torsdag i efteråret og vinteren.

 • Arrangeret af:
 • Støttet af: