INFO

 • Pris: 100 DKK
 • Sted:
  Kulturværftet / Store Scene
  Allegade 2
  3000 Helsingør
 • Tid: 28. Maj 2018 19.00
 • Kategori: Ord og Viden

Henry Marsh: At stå med et andet menneskes liv i hænderne

Hvordan er det at være hjernekirurg? Hvordan føles det at stå med et andet menneskes liv i hænderne, at skære i det stof, der skaber tanke, følelse og fornuft?

Henry Marsh er en af verdens førende neurokirurger og har hele sit professionelle liv arbejdet med alt, hvad der gør os til mennesker. Mød ham i samtale med biolog og tv-vært Line Friis Frederiksen, når han gæster kulturværftet.

I 2014 debuterede Henry Marsh med den internationalt anmelderroste erindringsbog ”Gør ikke skade” – en bog, der gjorde så stærkt indtryk på forfatteren Karl Ove Knausgård, at han efterfølgende har fulgt Marsh’ operationer og har skrevet en lang reportage om ham.

Henry Marsh har oplevet både sejre og knusende nederlag. Med stor indsigt og kompromisløst ærlighed skriver han både i debuten og i den efterfølgende ”Hverken solen eller døden” om hver dag professionelt at skulle balancere på en knivsæg. Om de livstruende situationer man som læge skal håndtere – og tage ansvar for.

Henry Marsh studerende statskundskab, filosofi og økonomi ved Oxford University, før han afbrød studierne og begyndte at studere medicin. Han blev udnævnt til overlæge i neurokirurgi ved Atkinson Morley’s/ St. George’s i 1987. Han har nu trukket sig tilbage og rejser nu rundt for at hjælpe læger i hele verden.

Henry Marsh er portrætteret i de prisvindende engelske dokumentarfilm: ”Your Life in Their Hands” og ”The English Surgeon”.

Line Friis Frederiksen er udannet biolog og har lavet radio og tv på DR´s videnskabsredaktion i en lang årrække. Friis Frederiksen har bl.a. været tv-vært på ”Hjernevask”, ”Viden Om” og ”Danmark – Kyst til kyst”.

NB! Arrangementet foregår på engelsk

 

 • Arrangeret af:
 • Arrangeret af: