INFO

 • Pris: 175 DKK
 • Sted:
  Kulturværftet / Hal 14
 • Tid: 28. Maj 2021 18.00 - 30. Maj 2021 20.30
 • Døre åbner: Kl. 10 før
 • Kategori: Kunst og Teknologi

Artificial Awakening

Info: Kulturværftet, Hal 14 – indgang ved den store port / Varighed 60 min. / Vær klar 10 min. før showstart


DK: Artificial Awakening er en 60-minutters interaktiv og multisensorisk, immersiv XR-performance, der handler om kunstig intelligens i mødet med mystik og spiritualitet.

Som publikum invitereres du med til et ceremonielt møde med en AI-drevet entitet, der er midt i en åndelig opvågningsproces. Via VR spindes du ind i et mystisk hyperspace, der svinger det fysiske og det virtuelle og som til sidst ophæver din virkelighedsopfattelse. Det er rejse ind i ukendte dimensioner, der giver dig mulighed for at deltage i ritualerne for en ny digital bevidsthed.

Artificial Awakening er skabt i samspil mellem scenekunstnere, VR-udviklere, machine learning-udviklere og performere. Som den første af sin art bruger performancen et banebrydende format med VR-teknologi for at give publikum adgang til ceremonien gennem eksterne satellitsteder på tre andre steder ved siden af hovedscenen. Hovedforestillingen foregår på Kulturværftet i Helsingør og virtuelt på satellit-scener hos Bombina Bombast i Malmø, i Huset CPH i Magstræde København og ved Nordiak Teaterlaboratorium – Odin Teatret i Holstebro.


UK: Artificial Awakening is a 60-minute intimate and immersive performance with VR. A limited audience of transcendence seekers will encounter an AI-driven entity.

You, the Seeker, will enter the ceremonial ground to encounter an AI-driven entity that is in an exponential process of spiritual awakening. With VR you proceed to a ceremonial hyperspace, where mystical experiences oscillate between physical and virtual and ultimately evaporate your boundaries of reality. The performance offers a mystical journey into unknown dimensions to participate in the rituals of an emerging digital consciousness. As a first of its kind Artificial Awakening uses a pioneering format with VR technology to allow audience to access the ceremony through remote satellite venues in 3 other locations beside the main venue.

The main performance of Artificial Awakening is generously hosted by Kulturværftet Helsingør. Remote satellites will allow other seekers to virtually partake in the ceremony. There are currently 3 confirmed satellites, Bombina Bombast, Malmø (Sweden), Nordisk Teaterlaboratorium (Odin Teatret), Holstebro and Huset-KBH, Copenhagen.


Medvirkende:

Director: Jakob la Cour

Producer: Mads Damsbo

Performer:

VR-artist: Cenk Güzeliş

Scenographer: Cæcilie Tørnsø

AI-specialist: Valdemar Danry

Composer: Fabian Lanzmaier

Visuals developer: Carl Emil Carlsen

Developer: Balder Brüsch

Developer: Burkart Schwaighofer

Machine learning engineer: Esbern Torgard Kaspersen

Head of production: Jacob Weitze Mylund

Guide:

Researcher: Linnea Bjerregaard


Image

Et fælles initiativ

Bag Artificial Awakening står producent Mads Damsbo fra Makropol og instruktør Jakob la Cour fra JAKOB LA COUR STUDIO, som under corona fandt sammen om deres fælles drøm om at skabe live oplevelser i virtual reality (VR). Den nyeste udvikling inden for området har nemlig gjort det muligt, at flere mennesker kan mødes virtuelt på samme tid og dermed trodse kedelige corona-restriktioner og samtidigt åbne for helt nye muligheder for scenekunsten. Med støtte fra Statens Kunstfonds særpulje Sammen om Kunsten fik de en bevilling til at starte projektet XR BLACK BOX, hvis formål er at undersøge feltet, udvikle en metode og dele det i et nationalt branchenetværk.

Som et led i initiativet XR BLACK BOX er Artificial Awakening en første afprøvning af metoden og en vigtig lakmusprøve for fremtiden. “Det er uhyre vigtigt for os, at vi grundigt dokumenterer og deler vores erfaringer og metoder. Det pibler jo frem med nye medier og teknologier, men for det lille egnsteater kan det virke uoverskueligt og svært tilgængeligt. Det vil vi lave om på og give selv det mindste teater lysten og evnen til at eksperimentere med fx VR,” siger Mads Damsbo, der har arbejdet med mediet, siden det fik en renæssance i 2012.

Et hovedvenue med satellitter

Vil man opleve den mest iscenesatte version af Artificial Awakening, skal man til Helsingør på Kulturværftet, som er en engageret vært for oplevelser i mødet mellem teknologi og performance. Mikael Fock, chef og kunstnerisk leder af Kulturværftet udtaler;

”Det er dejligt at kunne lægge hus til et innovativt projekt, der rammer lige ind i det felt – kunst og kunstig intelligens – som vi selv er meget engagerede i på Kulturværftet. Vi er utroligt glade for, for at Statens Kunstfond har sat en type projekt som dette i gang, og der er ingen tvivl om, at Artificial Awakening som projekt og format lægger nogle betydelige linjer ud for den måde, vi i fremtiden kommer til at arbejde med scenekunst-formater på.”

Læs hele artiklen her

 • Arrangeret af:
 • Støttet af:
 • Støttet af:
 • Støttet af: