INFO

Performance: ai_ai_inannainanna_0_1

CLICK AI-dage status 14. januar 2021

Som følge af myndighedernes udmelding den 14. januar om at forlænge de nuværende Covid19-restriktioner frem til og med den 7. februar er det desværre ikke muligt at afholde CLICK AI-dage 2021 i sin nuværende form.

Holdet bag CLICK AI-dage arbejder på højtryk på at få genplaceret de enkelte aktiviteter i forskellige sammenhænge i det omfang det er muligt og giver mening

Alle, der har billet et arrangement under CLICK AI-dage vil blive orienteret via e-mail om udsættelser, ombytning, refundering og lignende.

Performance og multimedieinstallation, der mikser øko-feministisk moderskab, poesi, algoritmer og syntetiske stemmer


Tid & sted: Torsdag den 28. januar 2021 kl. 17.00-20.00, Kulturværftet, Lille Scene

Kl. 17.00-18.00: Besøg installationen og mød kunstnerne.
Gratis adgang, begrænset antal samtidige gæster.

Kl. 18.00-18.20: Performance.
Gratis adgang. Billet påkrævet – hent via knappen ‘køb billet’

Kl. 18.30-18.50: Performance.
Gratis adgang. Billet påkrævet – hent via knappen ‘køb billet’

Udstilling: Installationen indgår i udstillingen, der er en del af AI-dage fredag den 29. januar kl. 14.00-20.00.


We are algorithms. We are Cyborg Mothers. Sådan præsenterer kunstnerne Nanna Lysholt Hansen og Nina Cecilie Højholdt deres samarbejde projektet ai_ai_inannainanna_0_1, der under CLICK AI-Dage præsenteres både i form af en performance og en installation.

Gennem en periode har de to kunstnere, med hvert deres udgangspunkt i henholdsvis billedkunst og computerkunst, udforsket nye sprogformer gennem kodning af tekstgenererende algoritmer, krop og syntetiske stemmer. Selv siger de om processen:

”Med inspiration i feministisk sci-fi-litteratur, den sumeriske oldtidsdigter Enheduanna’s poesi, øko-feministiske tænkere og moderskab vil vi omskrive figuren af den sumeriske gudinde Inanna til en cy-borg-modergudinde, der tager os med på en rejse gennem tid og rum. Fra åndelige underverdener til interplanetære økosystemer, fra kileskrift til tekstgenerering med kunstig intelligens.

Vores samarbejde berører aspekter af forfatterskab og formidling af tekst og stemmer. Vi samler ny tekst fra en brønd af nøje udvalgte stemmer. Vi fodrer maskinen med de valgte forskningstekster, og derefter skaber maskinen nye tekster. Gennem en hybrid-installation med live performance udfordres og udforskes aspekter af hukommelse, sprog og fortællinger.”

Nanna Lysholt Hansen er billedkunstner uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi. Hendes vær-ker kan opleves som live performance eller som kroppen/stemmen manifesterer sig i hybride teknologi-ske former. Nina Cecilie Højholdt er computerkunstner og programmør. Hun arbejder med æstetik og politik i- og med teknologi og med at skabe interaktive oplevelser og artefakter.


Nanna Lysholt Hansen er billedkunstner uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi. Hendes værker kan opleves som live performance eller som kroppen/stemmen manifesterer sig i hybride teknologiske former.
www.nannalysholthansen.com

Nina Cecilie Højholdt er computerkunstner og programmør. Hun arbejder med æstetik og politik i- og med teknologi og med at skabe interaktive oplevelser og artefakter.
www.fatpandaclub.com


ai_ai_inannainanna_0_1 er blevet til som et ud af to undersøgende forløb i projektet Staging the Future of Technologies (SFT) vol. 2, der begge er repræsenteret under CLICK AI-Dage. SFT vol. 2 er blevet til som et samarbejde mellem Haut, Catch og CLICK og er en undersøgelse af, hvilket potentiale for nyskabelse af scenekunsten, der ligger i mødet mellem scenekunsten og ny teknologi med særligt fokus på kunstig intelligens (AI). Projektet er en videreudvikling af HAUT, Catchs og CLICKs samarbejde i sæson 18/19.


ai_ai_inanna_inanna_0_1 er en del af CLICK AI-dage, hvor vi i perioden fra den 25. januar til den 6. februar 2021 præsenterer et bredt program med kunst og kunstig intelligens (AI) som omdrejningspunkt. Vi er nysgerrige på, hvad AI egentlig er for noget – og hvad det gør ved og for os som mennesker. I kunstens verden er der frihed til at lege og skabe billeder og oplevelser, der ikke skal leve op til bestemte krav og normer. På CLICK AI-dage kan du sanse, opleve og måske blive klogere på, hvad AI er for en størrelse, når vi inviterer til udstilling, performances, foredrag og workshops for store og små. Hold øje med programmet – det opdateres løbende.

PROGRAM:

CLICK AI-dage status 14. januar 2021

Som følge af myndighedernes udmelding den 14. januar om at forlænge de nuværende Covid19-restriktioner frem til og med den 7. februar er det desværre ikke muligt at afholde CLICK AI-dage 2021 i sin nuværende form.

Holdet bag CLICK AI-dage arbejder på højtryk på at få genplaceret de enkelte aktiviteter i forskellige sammenhænge i det omfang det er muligt og giver mening

Alle, der har billet et arrangement under CLICK AI-dage vil blive orienteret via e-mail om udsættelser, ombytning, refundering og lignende.


CLICK AI-dage på Kulturværftet

Med kunstig intelligens som omdrejningspunkt inviterer Kulturværftet til inspiration, viden og debat på CLICK AI-dage fra den 25. januar til 6. februar 2021.
Se mere om CLICK AI-dage på Kulturværftet


Margrethe Vestager: Kunstig intelligens i morgendagens Europa

Foredrag og debat ved konkurrencekommissær og ledende næstformand i Europa-Kommissionen Margrethe Vestager, der giver sit perspektiv på AI. 

Tid: Torsdag 28. januar 2021 / Kulturværftet
Se mere om foredraget og køb billet


SKY663N – et AI take på HC Andersens eventyr

Forestilling inspireret af HC Andersens eventyr Skyggen, som inviterer os helt tæt på den digitale forførelse, som menneskelignende kunstig intelligens gør mulig. 

Tid: Torsdag 28. januar – Lørdag 6. februar 2021 / Kulturværftet / Hal 14 / BlackBox
Se mere om forestillingen og køb billet


Panel Talk: !brute_force: Humans, dogs, aesthetics and algorithms

Panel Talk: Den slovenske kunstner Maja Smrekar og den danske adjunkt Jonas Jørgensen vil på baggrund af deres egen praksis diskutere temaer og tendenser i krydsfeltet mellem kunst og teknologi 

Tid: Torsdag 27. januar kl. 16.00 / Kulturværftet + virtuelt
Se mere her


Udstilling: !brute_force: dog & human feeding the algorithm

Udstilling: Hvad kan kunstig intelligens lære af hunde? Dette er et spørgsmål i en praksisorienteret kunstnerisk forskning, der har som mål at udvikle en algoritme til et kunstigt neuralt netværk, der udvikles i samarbejde med med hunde.

Tid: Torsdag 25. – 29. januar kl. 14.00-20.00 / Kulturværftet
Se mere her


Panel Talk: Kunst, kreativitet og kunstig intelligens

Panel Talk: Mød Cecilie Waagner Falkenstrøm, Mads Korsgaard og Andreas Refsgaard, der på hver deres område har arbejdet med kunst, kreativitet og kunstig intelligens

Tid: Torsdag 25. januar kl. 15.00 / Kulturværftet + virtuelt
Se mere her


ai_ai_inannainanna_0_1

Performance og multimedieinstallation, der mikser øko-feministisk moderskab, poesi, algoritmer og syntetiske stemmer

Performance: Torsdag 28. januar kl. 17.00-20.00 / Kulturværftet / Lille Scene
Udstilling: Fredag den 29. januar kl. 14.00-20.00 / Kulturværftet / Lille Scene
Se mere om performancen og køb billet


memoryMechanics

Performance og installation, der udforsker menneskekrop, minder og kunstig intelligens

Performance:
Mandag den 25. januar 2021 kl. 14:00-20:00, Kulturværftet, Lille Scene
14.00-14.30: Performance.
15.30-20.00: Besøg installationen og mød kunstnerne.

Udstilling:
Tirsdag den 26. januar 2021 kl. 14.00-20.00 / Kulturværftet / Lille Scene
Onsdag den 27. januar 2021 kl. 14.00-20.00 / Kulturværftet / Lille Scene

Se mere om performancen og hent billet


Film: iHuman

Fra sci-fi til smartphones. Oplev den ultimative dokumentarfilm om kunstig intelligens stiller kritiske spørgsmål til, hvilken fremtid vi vil leve i.

Tid: Tirsdag den 26. januar 2021 kl. 16.00-17.45 / Kulturværftet, Store Scene

Se mere og køb billet


Udstilling: Når algoritmer laver kunst

Hvad sker der, når kunstig intelligens og programmering møder kunst og kreativ kodning? Kom og oplev eksempler på dette i CLICK AI-dages udstilling.

Tid: Mandag den 25. januar – fredag den 29. januar 2021 kl. 14:00-20:00 / Kulturværftet, Store Scene

Se mere her


Workshop: Kode, kunst og kunstig intelligens

Hvordan er det egentlig, det hele hænger sammen? Kom og prøv selv at være med til at lege med en kunstig intelligens.

Tid: Mandag den 25. januar 2021 kl. 17.00-20.00 / Kulturværftet

Se mere her


Kulturværftet og CLICK er partnere i et europæisk samarbejde, faciliteret af EU’s Media-program, hvor 13 forskellige kulturinstitutioner igennem tre år sætter fokus på kunstig intelligens (AI) via kunstneriske produktioner, konferencer, workshops – og som her, forskellig aktiviteter omkring, hvordan vi som samfund skal favne og anvende kunstig intelligens.


Et sikkert kulturbesøg

Vi glæder os til at se dig på Kulturværftet og i Toldkammeret, og vi er både godt forberedt og klar til at tage vel imod dig. Læs om, hvordan vi sikrer dig et sikkert kulturbesøg på kuto.dk/sikkerhed

  • Arrangeret af:
  • Arrangeret af:
  • Arrangeret af:
  • Støttet af:
  • Støttet af:
  • Støttet af: