Popkorn Nordic 2020

Så er det nu, lokale bands og artister fra Helsingør skal melde sig til talentudviklingsprogrammet POPKORN NORDIC 2020

Kulturværftet i Helsingør er medskaber og initiativtager til POPKORN NORDIC. Skåne og Sjællands talent-lag skal forbindes via livekoncerter, netværksarrangementer og seminardage. Derfor leder Kulturmetropolen sammen med Kulturværftet lige nu efter de bedste lokale bands og artister i Helsingør og på hele Sjælland.

Et samarbejde der forbinder Sjælland og Skåne

POPKORN NORDIC er Sjællands og Skånes nye dansk/svenske band- og artistplatform, der er udviklet ud fra en idé hos Kulturværftets Musikredaktør, Rasmus Schrøder. Oprindeligt var POPKORN en svensk musikkonkurrence, som i 20 år har givet ambitiøse og talentfulde bands og artister i Vestskåne en scene som platform for at udvikle sig uden for øvelokalet. Og det vil Rasmus Schrøder gerne bygge videre på og inddrage hele Sjælland og Skåne.

”Kulturværftet har et godt samarbejde med vores svenske musiknaboer, og i 2020 udvider vi POPKORN til at ramme hele Sjælland og Skåne, og samtidig videreudvikler vi konceptet til at være en platform, hvor bandsene kan opnå læring, netværk og liveerfaring på professionelle scener. Vi vil tilbyde det musikalske talentlag det bedste både Danmark og Sverige kan byde på,” fortæller Rasmus Schrøder.
POPKORN NORDIC er for alle bands og artister, som spiller egne numre uanset genre, og som er bosat på Sjælland eller i Skåne.

Lærer af hinanden på kryds og tværs

Programmet skydes i gang med livekoncerter fra september på toneangivende spillesteder over hele Sjælland. POPKORN NORDIC kommer til Helsingør på Kulturværftet i november, som indbyder til både seminardag for ansøgerne og semifinale for de bedste musikacts. Lyttejuryen bag POPKORN NORDIC sidder allerede nu klar til at udvælge deltagerne. Så hvis man gerne vil ud og spille, og man samtidig er klar til at udvikle sig som band/artist sammen med andre dygtige musikacts, så er det nu, man skal tilmelde sig.
Gevinsten for de liveacts, der klarer sig bedst, er et skræddersyet coachingforløb og festivaljobs på den lokale Helsingør Festival 2021 og i Sverige. POPKORN NORDIChandler først og fremmest om at udvikle sit musikalske talent. Derfor modtager alle deltagende bands og artister coaching fra den danske og svenske musikbranche undervejs.

Følg med på https://www.facebook.com/popkornnordic/

Tilmeldingsfrist 16. aug. 2020

Tilmelding på http://kulturmetropol.dk/musik/popkornnordic

Indledende runder

17/9/20 på Tapperiet i Køge

25/9-20 på STARS i Vordingborg

27/9/20 på Loppen i København

9/10/20 på Slagelse Musikhus i Slagelse

Kvartfinale

21/10/20 på Gimle, Roskilde
2/11/20 på Kulturium, Ishøj

Semifinale

13/11-20 på Kulturværftet, Helsingør – Køb billet

Finale

Dato følger – The Tivoli, Helsingborg, Sverige


POPKORN NORDIC er et samarbejde mellem Kulturmetropolen, Kulturværftet, Toldkammeret, Gimle,Tapperiet, Kulturium, Loppen, Slagelse Musikhus, STARS, Helsingør Festival, The Tivoli (SE) og Studiefrämjandet (SE).

Kulturmetropolen er en Danmarks største kulturaftaler mellem 9 sjællandske kommuner og Kulturministeriet.