Popkorn Nordic 2020

Popkorn Nordic er Sjællands og Skånes største platform for udvikling morgendagens artister. Fredag den 13. november kan du opleve semifinalen i Popkorn Nordic på Kulturværftets Store Scene, hvor bands fra kvartfinalerne på Gimle og Kulturium dyster om at gå videre i konkurrencen om et skræddersyet coachingforløb og festivaljobs på den lokale Helsingør Festival 2021 og i Sverige. Vær med LIVE, når vi finder frem til de unge artister, der skal med til forårets finale eller følg konkurrencen på vores platforme.

Kulturværftet i Helsingør er medskaber og initiativtager til POPKORN NORDIC. Skåne og Sjællands talent-lag skal forbindes via livekoncerter, netværksarrangementer og seminardage. Derfor leder Kulturmetropolen sammen med Kulturværftet lige nu efter de bedste lokale bands og artister i Helsingør og på hele Sjælland.

Et samarbejde der forbinder Sjælland og Skåne

POPKORN NORDIC er Sjællands og Skånes nye dansk/svenske band- og artistplatform, der er udviklet ud fra en idé hos Kulturværftets Musikredaktør, Rasmus Schrøder. Oprindeligt var POPKORN en svensk musikkonkurrence, som i 20 år har givet ambitiøse og talentfulde bands og artister i Vestskåne en scene som platform for at udvikle sig uden for øvelokalet. Og det vil Rasmus Schrøder gerne bygge videre på og inddrage hele Sjælland og Skåne.

”Kulturværftet har et godt samarbejde med vores svenske musiknaboer, og i 2020 udvider vi POPKORN til at ramme hele Sjælland og Skåne, og samtidig videreudvikler vi konceptet til at være en platform, hvor bandsene kan opnå læring, netværk og liveerfaring på professionelle scener. Vi vil tilbyde det musikalske talentlag det bedste både Danmark og Sverige kan byde på,” fortæller Rasmus Schrøder.
POPKORN NORDIC er for alle bands og artister, som spiller egne numre uanset genre, og som er bosat på Sjælland eller i Skåne.

Lærer af hinanden på kryds og tværs

Programmet blev tidligere i år skudt i gang med livekoncerter fra september på toneangivende spillesteder over hele Sjælland. Når POPKORN NORDIC kommer til Helsingør på Kulturværftet vil programmet stå på både seminardag for ansøgerne og semifinale for de bedste musikacts.

Gevinsten for de liveacts, der klarer sig bedst, er et skræddersyet coachingforløb og festivaljobs på den lokale Helsingør Festival 2021 og i Sverige. POPKORN NORDIC handler først og fremmest om at udvikle sit musikalske talent. Derfor modtager alle deltagende bands og artister coaching fra den danske og svenske musikbranche undervejs.

Følg med på https://www.facebook.com/popkornnordic/

Kvartfinale

21/10/20 på Gimle, Roskilde
2/11/20 på Kulturium, Ishøj

Semifinale

13/11-20 på Kulturværftet, Helsingør – Køb billet

Finale

25/3-21 – The Tivoli, Helsingborg, Sverige – Billet


POPKORN NORDIC er et samarbejde mellem Kulturmetropolen, Kulturværftet, Toldkammeret, Gimle,Tapperiet, Kulturium, Loppen, Slagelse Musikhus, STARS, Helsingør Festival, The Tivoli (SE) og Studiefrämjandet (SE).

Kulturmetropolen er en Danmarks største kulturaftaler mellem 9 sjællandske kommuner og Kulturministeriet.