Menu

Kulturhavn Kronborg

Kulturhavn Kronborg er et unikt oplevelsesrum, der binder by og borg sammen.

Helsingør er med sin særlige blanding af et levende handels-liv i de gamle stræder, kulturhuse i verdensklasse og nu med uanede muligheder for rekreation i Kulturhavn Kronborg, blevet en by, som inden for gåafstand byder på rum til fordybelse, plads til en stille stund og mulighed for storslåede kulturelle oplevelser med både lokal, national og international appel.

Helsingør Havn, en levende og aktiv trafik- og kulturhavn, danner den rekreative ramme om et unikt og moderne kulturområde med Kronborg Slot som internationalt vartegn, Kulturværftet som et moderne og nytænkende kulturcenter og det imponerende nybyggede M/S Museet for Søfart dedikeret til søfart og tegnet af BIG.

Til sammen bærer Kulturhavn Kronborg på en helt særlig historie om renæssancemenneskets bestræbelser på magt, status og identitet, om industrifortællingen og om Danmark som søfartsnation i et globalt perspektiv.

Nu er hensigten at bygge kulturskibe og sætte dem i søen: I Kulturhavn Kronborg inviterer på en oplevelse af liv og sammenhæng for alle. Her er plads til både store, enkeltstående begivenheder og et væld af mindre, dagligdags aktiviteter.