Lydsiden: Byens stemmer og uenighedens fællesskaber

Byens stemmer

Toldkammeret er igen åbent og på ny fyldt med kulturelle oplevelser og foreningsdrevne aktiviteter. Genåbningen sker til lyden af flere stemmer end normalt, for nu rummer kulturhuset også en ny radio og et podcast-værksted. Denne nye platformsamler byens mange stemmer med interesse for at identificere lokale historier, producere og formidle i øjenhøjde med livet, der leves i Helsingør og omegn. Fra borger til borger. Toldkammeret viser her nye sider af sig selv, som handler om at stimulere fællesskaberne med lyst og interesse for at skabe et miljø, der engagerer gennem samtale, lyd og lytte oplevelser.

Uenighedens fællesskaber

Etableringen af podcast-og radio-værkstedet i Toldkammeret er en del af en overordnet aktivitetsflade, som vi kalder Byens Stemmer. Aktivitetsfladener båret af flere interessefællesskaber og partnerskaber, der tager afsæt i at skabe og dele tekst, fortællinger og lytteoplevelser med hinanden. Engagementet er drevet af lokale forfattere, podcast-og radio-foreningsliv og ildsjæle indenfor lydfortællinger. Man siger, at demokrati er en civiliseret måde at være uenig på. Ved at give plads til flerstemmighed kan kulturhuset bidrage til et miljø for inkluderende meningsudveksling og dermed lysten til at føre meningsfulde samtaler og debatter med hinanden. En slags uenighedens fællesskaber, der styrker medborgerskabet, tolerancen og sammenhængskraften i lokalsamfundet.

Vil du være med?

Går du selv med spirende lyst til at involvere dig i fælleskabet omkring radio-og podcastværkstedet i Toldkammeret? Så er du meget velkommen. Toldkammeret inviterer hver måned til Åbent Kontor, hvor du kan komme forbi, lufte dine ideer og tanker og høre en masse om, hvordan du kan blive en del af Toldkammeret. Når vi holder Åbent Kontor, har du også mulighed for at sidde og arbejde på dine ideer på Toldkammeret og få inspiration og sparring fra de folk, som i forvejen holder til i huset. Du kan også altid ringe eller komme forbi Havnepladsen 1.

Søs Krogh Vikkelsøe

  • Programchef Toldkammeret og Kulturværftet