TEMA: Sort energi og grønne håb

Image

Grøn omstilling: Klimaet er truet, men vores energibehov vokser og vokser. I et samarbejde mellem Danmarks Tekniske Museum, Helsingør Dagblad og Kulturværftet inviteres der i 2021-22 til en foredrags- og debatrække, der sætter vores energiforbrug til debat.

Hvorfor er vores energibehov vokset så voldsomt, at vi ikke kan kontrollere konsekvenserne? Hvordan finder vi nye veje?  Og hvordan fungerer nuværende og fremtidige energiformer? Disse og flere andre spørgsmål er omdrejningspunktet i Danmarks Tekniske Museums aktuelle udstilling SORT ENERGI & GRØNNE HÅB. Med udgangspunktet i udstillingen åbner vi på Danmarks Tekniske Museum og i Toldkammeret op for foredrag og debat med en række arrangementer, hvor forskere og meningsdannere inviteres til at være med til at sætte fokus på energiens historie – og tage et kig ud i fremtidens grønne energilandskab.

Både udstillingen og foredrags- og debatrækken vil italesætte og hjælpe os med at forstå hvordan vores energibehov er vokset og kræver, at vi finder nye løsninger. Hvordan kan nøddeskaller og alger fx omdannes til fremtidens brændstof? Og er moderne atomkraft allerede godt på vej? SORT ENERGI & GRØNNE HÅB ser på nogle af de nyeste energiteknologier, der i den nære fremtid kan være med til at dække vores energibehov på en grønnere og mere bæredygtig måde – til gavn for både os og klimaet.


Arrangementet er udviklet i samarbejde mellem Danmarks Tekniske Museum – se event.Helsingør Dagblad og Kulturværftet og er det første i en række af foredrag og debatter, der tager udgangspunkt i Danmarks Tekniske Museums nye udstilling, ”SORT ENERGI & GRØNNE HÅB


Program tilføjes løbende – følg med her:


Tidligere arrangementer:

Formiddagskeramik

Kursusstart mandag 9. september 2024

Croquis-modellering

Kursusstart søndag 8. september 2024

Familiekeramik

Kursusstart lørdag 7. september 2024

Håndarbejde – mellem hverdag og kunst

Kursus-start tirsdag 10. september 2024

Signe Rohardt Lund

3/5 – 23/6 2024