Menu
1 / 6
2 / 6
3 / 6
4 / 6
5 / 6
6 / 6

nORD – Nordisk Litteratur Festival

nORD er en markant festival, der sætter fokus på den nordiske litteratur og nysgerrigt undersøger de nordiske litteraturlandskaber, der er i bevægelse netop nu. Festivalen udfolder sig gennem to spor – et for voksne og et for børn.

nORD er en årligt tilbagevendende begivenhed på Kulturværftet. På store og små scener i hele Kulturværftet kan man opleve forfattersamtaler, interviews, oplæsninger og performances, der afsøger kunstneriske krydsfelter. Glæd dig til to dage i selskab med nogle af de mest toneangivende forfattere fra hele Norden. Når festivalen finder sted den 15.-16. september i år, bliver det med besøg af markante udenlandske navne som finlandssvenske KJELL WESTÖ, norske VIGDIS HJORTH, svenske LINDA BOSTRÖM KNAUSGÅRD og finske LAURA LINDSTEDT.

KJELL WESTÖ er en af nutidens store finske fortællerkunstnere. Han er blevet tildelt en række priser for sit forfatterskab. Bl.a. modtog han i 2014 Nordisk Råds litteraturpris for romanen ”Luftspejling 38”, et tidsportræt af mellemkrigstidens Helsingfors, der afsøger Finlands historiske traumer. Kjell Westö gæster nORD med den episke Helsingforsskildring Den Svovlgule Himmel, som udkommer op til festivalen.

VIGDIS HJORTH er en af Norges mest anerkendte forfattere. I 2016 udkom romanen Arv og miljø, som hun har modtaget Bokhandlerprisen og Kritikerprisen for, ligesom romanen er nomineret til Nordisk Råds litteraturpris 2017. Arv og Miljø er historien om et arveopgør mellem søskende, om overgreb og tabuets magt. Romanen har ikke bare vakt opsigt hos kritikerne; den blev også ved udgivelsen en af de mest omtalte romaner i Norge, fordi den bevæger sig ind i grænselandet mellem virkelighed og fiktion og taler direkte ind i debatten om autofiktionens rolle. Det er med Arv og Miljø, at Vigdis Hjorth gæster nORD.

LINDA BOSTRÖM KNAUSGÅRDkommer til nORD med romanen Velkommen til Amerika. Et hjerteskærende portræt af en familie, der går i opløsning og en kærlighed, der kan slå én sønder og sammen. Med Velkommen til Amerika, Boström Knausgårds anden roman på dansk, træder hun for alvor frem i det litterære lys og slår sit navn fast som en af Sveriges mest spændende forfattere lige nu.

LAURA LINDSTEDT er et nyt navn for danske læsere, men har allerede markeret sig som en af finsk litteraturs nye stjerner. Hun debuterede med den kritikerroste Saksen i 2007 og fulgte op med romanen Oneiron, som udkommer på dansk under festivalen. For Oneiron modtog Lindstedt Finlands største pris, Finlandia-prisen, i 2015, og romanen er indstillet til Nordisk Råds litteraturpris 2017.

”Vi glæder os til at præsentere publikum for nogle af vores nabolandes største litterære stemmer netop nu – både i vores voksenprogram og vores børneprogram. Ligesom vi også glæder os til at byde en lang række stærke danske forfattere og kunstnere indenfor, så som Morten Ramsland, Lone Hørslev og strygergruppen Who Killed Bambi, som har komponeret et helt nyt værk over Tove Ditlevsens forfatterskab til nORD,” siger litteraturkonsulent og festivalleder Gro Frank Rasmussen.

nORDs børneprogram gæstes bl.a. af norske STIAN HOLE, LISA AISATO og BOBBIE PEERS. 

Se hele programmet for festivalen på https://helsbib.dk/content/nord

nORD er støttet af Statens Kunstfond. 

EVENTINFO

 • DATOER

  Fredag, 15. sep. 2017

  Lørdag, 16. sep. 2017

 • STED Kulturværftet / Kulturværftet
 • FORSALG Børn under 18 år: Gratis adgang begge dage
 • ENTRÉ To dage: 175 kr. / Én dag: 110 kr. inkl. gebyr
 • TIDSPUNKT Fredag: 16.00-21.00
  Lørdag: 10.00-17.00
 • MAD & DRIKKE Spisehuset er åbent.
 • ARRANGØRER Kulturværftet ››   Helsingør Kommunes Biblioteker ››

Billet til én eller begge dage

Pris 175 kr. for 2 dage, 110 kr for 1 dag. Børn under 18 år: Gratis adgang begge dage


Billetter købes her på siden eller i Kulturværftets reception.


BEMÆRK: For at købe en 2-dages billet skal du vælge billet-typen 2-dags pas til både fredag og lørdag. Købet kan ikke gennemføres før du har begge billetter i kurven.


Har du brug for hjælp kan du kontakte billetten.dk på 70 20 20 96.