Menu
1 / 9
2 / 9
3 / 9
4 / 9
5 / 9
6 / 9
7 / 9
8 / 9
9 / 9

Danmark og den nye verdensorden - debat m. tidsskriftet RÆSON/Clement Kjersgaard

Mød Asger Aamund, Stine Bosse, Pia Olsen Dyhr og Søren Espersen i indbyrdes debat, og hør foredrag med Helle Malmvig, Niels Bjerre-Poulsen og Karsten Møller. Clement Kjersgaard er ordstyrer.

Er USA stadig en supermagt - og i spidsen for ‘den frie verden'? Bliver EU stærkere eller svagere? Byder det næste år på mere eller mindre konflikt og krig?

I efteråret udgiver Magasinet RÆSON ikke færre end to nye bøger om bl.a. disse spørgsmål: “Verdens Magter” og “Mellemøsten Nu”. I den anledning søsætter RÆSON sammen med Kulturværftet et helt nyt format, en søndagshøjskole, hvor debat, indsigt og ikke mindst tid til fordybelse går hånd i hånd. Scenen er sat, og med udsigt til Kronborg og Sverige er der lagt op til udsyn og snak i baren.

Eftermiddagen indledes med et foredrag fra tre af landets førende eksperter: Niels Bjerre-Poulsen om Trumps USA, Helle Malmvig om Mellemøsten og Karsten Møller om Rusland.

Efter en pause, hvor baren har åben, byder de næste timer på debat mellem fire af landets mest markante debattører; Europabevægelsens formand Stine Bosse, erhvervsmanden Asger Aamund, formand for det Udenrigspolitiske Nævn Søren Espersen og SF’s formand, fhv. handelsminister Pia Olsen Dyhr. 

Efter arrangementet er der mulighed for at fortsætte snakken over en portion chili con carne i Spisehuset. 

OM DAGENS PANEL-DELTAGERE:
Stine Bosse (f. 1960) er formand for Europabevægelsen, medlem af en række bestyrelser og tidligere chef i forsikringskoncernen Tryg

Asger Aamund (f. 1940) er erhvervsmand og debattør. Han er bl.a. bestyrelsesformand i Rehfeld og medlem af European Councill on Foreign Relations

Søren Espersen (f. 1953) er MF og næstformand for Dansk Folkeparti samt formand for Det Udenrigspolitiske Nævn. 

Pia Olsen Dyhr (f. 1971) er MF og formand for Socialistisk Folkeparti

Niels Bjerre-Poulsen (f. 1959) er lektor i amerikansk historie ved Center for Amerikanske Studier og Institut for Historie, Syddansk Universitet. 

Helle Malmvig (f. 1972), ph.d., statskundskab, MSc med distinction i mellemøststudier fra SOAS, London, og seniorforsker på DIIS med speciale i international politik i Mellemøsten. 

Karsten Møller (f. 1947) er generalmajor og senioranalytiker ved DIIS. Oprindeligt uddannet som sprogofficer og har bl.a. gjort tjeneste ved Forsvarets Efterretningstjeneste, Forsvarsministeriet og Forsvarsakademiet. Forfatter til bl.a. bogen "Fra kaos til Putin"

Clement Behrendt Kjersgaard (f. 1975) er RÆSONs grundlægger og udgiver. Student fra Hong Kong og uddannet i Filosofi, Politik og Økonomi (PPE) fra Universitetet i Oxford, siden 2004 studievært, redaktør m.v. ved Danmarks Radio, tillige foredragsholder og kommentator. 

 

Tilbud til deltagere på “Søndagshøjskole” den 24. september med Kulturværftet og RÆSON

Som deltager på arrangementet den 24. september kan du benytte dig af følgende særtilbud fra magasinerne RÆSON og REJSER I DANMARK: Tegner du abonnement, modtager du to bøger fra RÆSONs Forlag. Læs mere på raeson.dk/kultur/

 

 

EVENTINFO

 • DATO

  Søndag, 24. sep. 2017

 • STED Kulturværftet / Store Scene
  Se på kort ››
 • VARIGHED 4 timer inkl. pauser
 • FORSALG 100 kr. inkl. gebyr / Studerende: 50 kr. inkl. gebyr
 • ENTRÉ 100 kr.
 • TIDSPUNKT Kl. 14:00
 • DØRENE ÅBNES Kl. 13:30
 • MAD & DRIKKE Chili Con Carne efter arrangementet: 95 kr.

  bronce

 • BESTIL BORD Spisehuset Kulturværftet
  Bestil bord her ››
 • ARRANGØRER Kulturværftet   Tidsskriftet Ræson ››