Menu

Sidste Runde – Basix er på afskedsturné

En mørk efterårsdag for 22 år siden besluttede to musikstuderende fra Aarhus sig for at samle en gruppe mænd til at lave et underholdningsindslag til Konservatoriets julefest. De skulle synge uden instrument-akkompagnement. Dette blev starten på en lang og eventyrlig karriere for Basix med optrædener i store dele af verden, mange prestigefyldte priser og 10 albums.

Nu binder den altid nærværende og velklingende gruppe en sløjfe på karrieren med en storslået afskedstur, som dels fejrer Basixs spritnye og allersidste album og også fejrer karrieren med de bedste sange fra gruppens omfattende bagkatalog. Det bliver en rørende, sjov og meget musikalsk oplevelse.

De seks mænd synger sig direkte ind i hjertet på publikum med et imponerende, vellydende og varieret repertoire, hvor egne kompositioner går hånd i hånd med innovative udgaver af nogle af tidernes mest gedigne sange.

Basixs professionelle karriere tog for alvor fart i 2001, da de med en flot 2. plads i Det Danske Melodi Grand Prix og fagjuryens topkarakter imponerede alle med deres iørefaldende og nyskabende bud på en vindersang ’I Australien’.

Siden har gruppen modtaget syv internationale CARA Awards, bl.a. for Bedste Europæiske Album og Bedste Julealbum. Basix er ganske enkelt én af de absolutte sværvægtere indenfor vokalmusikken. Med shows karakteriseret af stærke vokale præstationer, humor og nærvær, har fyrene overvældet deres publikum i hele verden. Det er blevet til mange succesfulde koncerter, TV-optrædener, master classes og turnéer i USA, England, Kina, Taiwan, Singapore, Norge, Sverige, Tyskland, Holland, Belgien, Østrig, Schweiz, Slovakiet, Estland, Luxemburg og Cypern.

UDGIVELSER

I 2001 udgav Basix deres debutalbum »The Grass« og for første gang i danmarkshistorien har et vokal-album solgt platin (over 30.000). I adskillige uger lå albummet blandt top 10 på Danmarks officielle hitliste. Siden er det blevet til flere succesfulde udgivelser, »Embodiment« (2003), »Christmastime« (2005), »Star People« (2007), »Diversity« (2009), »Hjemmebane« (2011) og senest »Christmas fan« (2013).

EVENTINFO

 • DATO

  Torsdag, 28. sep. 2017

 • STED Kulturværftet / Store Scene
  Se på kort ››
 • VARIGHED Ca. 2,5 timer
 • FORSALG 215 kr. inkl. gebyr / Num. siddepladser
 • ENTRÉ 225 kr.
 • TIDSPUNKT Kl. 20.00
 • MAD & DRIKKE SPISEHUSET BYDER PÅ LETTE RETTER FØR KONCERTEN
 • BESTIL BORD Spisehuset Kulturværftet
  Bestil bord her ››
 • ARRANGØR Kulturværftet

GARDEROBE

På Kulturværftet og i Toldkammeret kan du benytte garderoben til overtøj og store tasker. 


Den bemandede garderobe kan betales med kontanter eller MobilePay. Garderoben koster 20 kr.