Menu

Knejpe Festival 2017

Hvert år stævner Knejpe Festivalen ud i et musik-historisk kølvand på den musik, der har fulgt de søfarende på alverdens kontinenter. I år er ingen undtagelse, hvor markeringen af 100-året for Danmarks overdragelse af de tre vestindiske øer til USA også har fundet vej til Knejpe Festival. Glæd dig bl.a. til masser af calypso og eksotiske rytmer garneret med – som det sig hør og bør – traditionelle sømandsviser og folkemusik.

Danmarks mest autentiske og vindblæste festival vender stærkt tilbage inviterer traditionen landkrabber, havfruer og andet godtfolk til en fejring af havnemusikken fra verdens mange kroge og kanter. En musiktradition, som op igennem historien har forbundet alverdens søfartsnationer.

Hjertet og scenen i festivalen er Helsingørs legendariske knejper, og sammen med søskudte banditbands, bramfrie visesangerinder og krudtorkestre fra nær og fjern byder festivalen på et stykke maritim kulturhistorie, som i høj grad også er at finde i Helsingørs DNA.

Knejpe Festival arrangeres og kurateres af Kulturværftet i Helsingør og Eva Fock, international kurator. Festivalen afvikles i et tæt samarbejde med en række af byens værtshuse og cafeer. Festivalen samarbejder derudover med bl.a. en række lokale aktører heriblandt kommunens musikskoletilbud, ungdomsskoler, lokale gymnasier, M/S Museet for Søfart, Helsingør Kommunes Hovedbibliotek samt Helsingør Bymuseum.

Fra medio august kan du finde alle krudt-orketstre, knejper og koncerttidspunkter på knejpe-festival.dk og på Facebook. 

EVENTINFO

  • DATOER

    Fredag, 6. okt. 2017

    Lørdag, 7. okt. 2017

  • STED Toldkammeret / Byens knejper
  • ENTRÉ Alle koncerter i løbet af Knejpe Festival er gratis.
  • TIDSPUNKT Kl. 19.00
  • ARRANGØRER Kulturværftet & Toldkammeret   Følg program på knejpe-festival.dk ››