Menu
1 / 4
2 / 4
3 / 4
4 / 4

CLICK Play

Foran Hal 19 er der et område dedikeret det yngre publikum og familier, hvor flere workshops, udstillinger og aktiviteter gratis er tilrådighed. På Biblioteket Kulturværftet finder I en udstilling og en sminkeworkshop, hvor deltagerne kan afprøve en ny identitet. På dette års CLICK festival, kan I også smage med, når Martin Keller; komponist og tv-vært fra prisbelønnede børneprogrammer som Naturpatruljen og Martin og Ketil, rækker ind i insekternes verden og præsenterer en insektworkshop.

CLICK PLAY: 3 WORKSHOPS
Play / Foran Hal 19 / Lørdag: 13.00-17.00 / Søndag: 12.00-16.00 / Børn, unge og familier / Fri entré


Temaet ’Quirky Ecologies’ oversættes i børnehøjde, og Billedskolens undervisere har sjove og overraskende bud på, hvordan man også kan forstå naturen og menneskets veje og vildveje. Findes der levende væsner, som er sammensatte? Med nylonstrømper, sprællemænd og overraskende byggematerialer udfordrer Billedskolen deltagernes opfattelse af dreng, pige, menneske og dyr.

BYG DIN KROP - BODY EXTENSIONS
Hvad er naturligt? Kan man vokse fra dreng til pige? Kan man gro en ekstra arm eller et ben? Kan man få fjer eller måske svømmehud mellem fingrene?

FORVANDLING
Skal øjne altid være ens? Hvordan vender næser, og hvorfor skal man kun have én? Kan skæg sidde i panden og ører på halsen? Klip, lim og fantasér din egen maske – og et nyt ansigt.

BYG ET INSEKT
Hvordan ser fremtidens insekter og kryb ud? Hvis vejret bliver anderledes, træerne højere og havet vildere – bliver Mariehønen så blå, har lange ben og hår? Byg, lim og pynt de fineste og farligste insekter og kryb, og fortæl os hvorfor insekter i fremtiden ser sådan ud!

OM DE 3 WORKSHOPS
Som verden og miljøet udvikler sig, er det relevant at diskutere betydningen af den måde vi som voksne introducerer natur og naturfænomener på, selv overfor de mindste børn. Billedskolen ønsker med kunstneriske og kreative greb at inspirere til tidssvarende formidling af natur og naturfænomener i børnehøjde. Hvad er natur? Og hvad er u-natur? Billedskolen er børn og unges laboratorium for kreative og innovative undersøgelser, på legende og sjove præmisser.

...

PLAY: UDSTILLING - EXHIBITION
Play / Foran Hal 19 / Lørdag: 13.00-17.00 / Søndag: 12.00-16.00 / Børn, unge og familier / Fri entré

PODCAST: BY-VANDRING I FREMTIDENS HELSINGØR
Eleverne fra 4.-6. klasse står bag en ’fremtidens byvandring’, hvor de kommer med bud på, hvordan Helsingør vil se ud om 100 år. Hvad er der sket på alle disse år? Hvordan ser klimaet ud, hvilke dyr og insekter lever her? Hvordan ser fremtiden ud? Der er i værkerne også blevet arbejdet med lyd. Hvad er lyd egentlig? Hvordan skaber lyde stemninger? 

STOPMOTION: NATUR, FREMTID OG MENNESKE
Elever fra 4.-6. klasse har produceret en serie af små Stop-motion film, hvor de har fortolket deres forestillinger om fremtiden. Den professionelle digitale billedkunstner Jacob Tækker har hjulpet børnene, som har haft adgang til professionelt udstyr og mulighed for at eksperimentere med form og indhold. Det er der kommet en række tankevækkende film ud af, som kan ses på udstillingsområdet. 

OM JACOB TÆKKER: Jacob Tækker er en anerkendt professionel billedkunstner indenfor digitale medier og en stærk formidler i børnehøjde. Han står bag flere formidlingsprojekter henvendt til børn og unge. 

...

PLAY: GÅ PÅ OPDAGELSE / GO EXPLORE
Play / Foran Hal 19 / Kl. 13.00-16.00 begge dage / Børn, unge og familier / Fri entré

TANGLOPPER OG BÆNKEBIDERE

Tag et ark og gå på opdagelse på Kronborgstranden, i skoven eller hjemme. Børn og familier kan på egenhånd udforske tanglopper og bænkebidere ved at følge anvisningerne og improvisere undervejs. Giv jer god tid, det er sjovt at røre ved dyrene og snakke om de fantastiske skabninger undervejs.

Arket er udviklet af naturvejledere og biologer Maj-Britt Salhauge fra Naturcenter Nyruphus og Michael Hansen fra Øresundsakvariet, samt billedkunstner og leder af Billedskolen, Mini Blume. Aktivitetsarket skal formidle naturfagligt indhold på en legende, kunstnerisk og tankevækkende måde.

CLICK GASTRONOMI: INSEKTER ER FREMTIDENS PROTEIN - TALK&TASTE
Play / Foran Hal 19 / Søndag kl. 13.00-14.00 / Børn, unge og familier / Fri entré

Spisehuset stiller sammen med Martin Keller skarpt på fremtidens fødevarer. På dette års CLICK festival, kan I smage med, når Martin Keller; komponist og tv-vært fra prisbelønnede børneprogrammer som Naturpatruljen og Martin og Ketil, rækker ind i insekternes verden.


En musikalsk formidling om nye bæredygtige løsninger med Martin Keller, Villads og Carsten Lind. Ny musik er indspillet til selve dagen, hvor to insektdansere vil fremføre en insektdans. Efter koncerten vil Martin riste ørkengræshopper i ingefær, hvidløg, chili og herbes Provence. Gratis smagsprøver til alle. Det vil også være muligt at smage den helt nye ginger shot med fårekyllinger og ingefær ved Jakob Rukov fra buggingdenmark.dk

>> Læs mere

...

Under CLICK Festivalen er der også andre oplevelser for børn og familier:

Med Andre(s) Øjne: et mangfoldighedsprojekt
Udstilling / 4.-28. maj / Biblioteket Kulturværftet, 3.etage 

Mangfoldighed er omdrejningspunktet i et projekt, som elever fra 9.klasserne i Helsingør og studerende fra Den Internationale Højskole samarbejder om i 2016 og 2017. Eleverne arbejder med at påtage sig ny hudfarve eller køn, godt hjulpet af professionelle makeup-artister og skuespillere. I samarbejdet deler elever og studerende erfaringer med hinanden om de mange kulturelle baggrunde, de kommer fra. 9.klasse-eleverne laver små film, skriver til Helsingør Dagblad og samarbejder med lokale personer med minoritetsbaggrund fra Helsingør-området. I projektet har vi fra arrangørernes side ønsket at skærpe elevernes nysgerrighed og rummelighed.

Det er blevet til en udstilling med fotos og film fra projektet og en sminkeworkshop for udstillingens besøgende den 4. maj og under CLICK Festivalen. 

Sminkeworkshop under CLICK Festival 
Play / 20. og 21. maj / Receptionen Kulturværftet / Kl. 11.00 - 16.00

Kom og vær med i sminke-workshoppen og prøv kræfter med en anden identitet. 

>> Læs mere

EVENTINFO

  • DATOER

    Lørdag, 20. maj 2017

    Søndag, 21. maj 2017

  • STED Kulturværftet / Hal 14 / Værftshallerne
  • ENTRÉ Fri entré
  • TIDSPUNKT Flere tider
  • ARRANGØR Billedskolen Toldkammeret og CLICK Festival

Er du borger i Helsingør?

Hvis I får smag for mere CLICK Festival og bor i Helsingør Kommune, så kan I/du komme gratis ind på CLICK Festival søndag den 21. maj. 

Vis sygesikringskortet i døren og kom gratis ind til festivalen den 21. maj fra kl. 10.00 - 18.00.

Aldersgrænse: Ingen - men børn under 12 år bør være i selskab med en voksen.