Menu
1 / 2
2 / 2

KORT & DOK: Christian Braad Thomsen / Blues for Montmartre

Blues for Montmartre (DK 2011, 83 min.), instr. Christian Braad Thomsen

For mange var Montmartre i 1960'erne en blanding af dagligstue og jazzuniversitet. Her spillede en række af jazzens helt store navne. Navne som Dexter Gordon og Ben Webster optrådte hyppigt, ligesom tidens amerikanske avantgardekunstnere og unge danske talenter lagde vejen forbi.

I Blues for Monmartre har instruktør Christian Braad Thomsen opstøvet værdifuldt arkivmateriale og filmet muntre og vemodige anekdoter af grundlæggerne Anders Dyrup og Herluf Kamp Larsen, jazzkritikerne Torben Ulrich og Henrik Wolsgaard-Iversen, fotografen Jørgen Bo og musikerne Bo Stief, Alex Riel, John Tchicai, Marilyn Mazur og Jan Kaspersen.

Se filmen, og mød Christian Braad Thomsen til en samtale om tankerne bag. 

Anmeldelse 

Rørende film om Montmartre - Information - Larsen, 10. oktober 2011

 

Om Christian Braad Thomsen (f. 1940)

Filminstruktør Christian Braad Thomsen uddannet fra Den Danske Filmskole i 1969 og har bl.a. været direktør for Odense Film Festival 1997-2005 og medlem af Statens Kunstfonds repræsentantskab 1997-2001. Siden sin debut som både filminstruktør og forfatter i 1971 har han udsendt en film eller en bog om året – og nogle år begge dele. Debutfilmen Kære Irene (1971) blev et festivalhit over det meste af verden fra Venedig til New York; det er den eneste danske spillefilm, der beskriver 1968-oprøret, mens det fandt sted. Også hjemstavnsfilmen Herfra min verden går (1976) blev et festivalhit og introducerede samtidig den personlige fortælling i dokumentarfilmen. Kniven i hjertet (1981) fik juryens specialpris på San Remo-festivalen, og Koks i kulissen (1983) fik prisen for bedste instruktion på Atlantic Film Festival. Hvor mindets blomster gror (1991) hædredes som bedste dokumentarfilm og Karen Blixen – storyteller (1996) som bedste portrætfilm på Den Danske Film- og Videofestival. Den blå munk (1999) udmærkedes med Carl Th. Dreyer Prisen.

Braad Thomsen har senest gæstet Kort & Dok i 2016, hvor han viste dokumentaren Fassbinder - at elske uden at kræve (2015). om vennen Rainer Werner Fassbinder.

 

Programmet til Kort & Dok er sammensat af Ebbe Preisler (MandagsDokumentar, København) og filmvisningerne sker med støtte fra Det Danske Filminstitut.

EVENTINFO

  • DATO

    Onsdag, 8. feb. 2017

  • STED Kulturværftet / Lille Scene
  • FORSALG 60 kr. / Medlemspris 40 kr.
  • ENTRÉ 60 kr. pr. filmaften
  • TIDSPUNKT Kl. 19.30
  • DØRENE ÅBNES 19.00
  • MAD & DRIKKE Medlemskort til KORT & DOK giver 10 % rabat i Spisehuset på forevisnings-dagene.
  • ARRANGØR Kulturværftet

MEDLEM AF KORT & DOK

Sådan gør du når du skal købe billet.


MEDLEM: Hvis du er medlem af KORT & DOK skal du vælge medlemspris 40 kr.


Hvis du GERNE vil være medlem skal du også vælge medlemspris 40 kr. - så får du mulighed for at tilkøbe medlemskortet sammen med billetten.


Et medlemsskab giver ret til en medlemsbillet pr. filmaften.


IKKE MEDLEM: Hvis du bare vil se en enkelt film skal du vælge løssalg, 60 kr.