Menu
1 / 3
2 / 3
3 / 3

Ved at se op ser hun ned

Vi ser fra det sted, hvor vi er. I tid og geografi. Op og ned. Vores steder og tid er også præget af dem og det, der var. Udstillingen er skabt af 8 kvindelige billedkunstnere, der ønsker at nyfortolke aspekter af Sophie Brahes liv - i dialog med nutiden, historierne og stederne.

Udstillingens omdrejningspunkt er et stort rundt bord som centrum for de forskellige kunstneres værker og som et mødested mellem oppe og nede, dengang og nu. Udstillingen er et colchis, som Sophie Brahe kaldte sit laboratorium. Et eksperimenterende værksted, hvor man blandt andet kan møde et guldhjerte, en dagbog, armilarer, stjerneoptegnelser og urtetegninger samt Sophie Brahes rejsekuffert, grafiske tryk i små og store håndlavede bøger, kjoler, broderi, blod og alkymi, planter, pibekraver og en trekantet dug.

Udstillingsgruppen består af

Nina Kleivan, Christina Capetillo, Annette Skov, Pernelle Maegaard, Gerda Thune Andersen, Tine Kjølsen, Vibe Bredahl og Charlotte Grum 

Vi er efterkommere
Overordnet set er det kunstneriske projekt at synliggøre en række kvinder, som gruppen af udstillere er efterkommere af. Som billedkunstnere er det centralt at fremkalde ny betydning omkring kvinderne og deres relationer til de steder og landskaber, de levede i. Gennem kunstnernes arbejder ønsker de endvidere at vise aspekter af kvindernes liv og levned, som måske endnu ikke er erkendt eller anerkendt. Fordi de er pionerer og foregangskvinder, er det naturligt og nødvendigt for kunstnerne at indskrive dem i deres kunstneriske praksis og på den måde pege på den kæde af livsfortællinger, de selv er en del af. I udstillingsgruppen arbejder kunstnerne sammen over længere tid, besøger de konkrete steder, researcher, møder lokale, udveksler ideer og udvikler værkerne både individuelt og i samarbejde.

EVENTINFO

  • DATOER

    Mandag, 7. aug. 2017

    Lørdag, 9. sep. 2017

  • STED Kulturværftet / Krydsfeltet
  • VARIGHED 5. august - 9. september 2017
  • TIDSPUNKT Mandag-fredag 10.00-17.00 / lørdag-søndag 10.00-16.00
  • ARRANGØR Kulturværftet

KUNSTNERE

Gerda Thune Andersen
gerdathuneandersen.dk


Nina Maria Kleivan
ninakleivan.dk


Pernelle Maegaard
pernelle.maegaard


Christina Capetillo
christinacapetillo.com


Annette Skov
annetteskov.dk


Tine Kjølsen
tinekjoelsen.blogspot.dk


Vibe Bredahl
vibebredahl.com


Charlotte Grum
charlottegrum.dk