Kulturværftet er Helsingør Kommunes ambitiøse kulturcenter og en central hjørnesten i kommunens identitet som progressiv kulturkommune. Netop nu søger Kulturværftet en forpagter, som har lysten og evnerne til at bidrage til kulturinstitutionens udvikling.

Med udsigt til Øresund og verdenskulturarv som nabo

Kulturværftet råder over 13.000 m2 i de ombyggede værftsbygninger i Kulturhavn Kronborg med udsigt til Øresund og middelalderby. Der er tale om et levende kulturcenter med fokus på kunst og kulturprogram, der er lokalt forankret, men med national og international appel. Kulturværftet henvender sig til en bred målgruppe i alle aldre, der bruger kulturcentrets faciliteter i forbindelse med kunstneriske- og kulturelle oplevelser, mødeaktivitet og konferencer. Kulturværftet er centralt placeret i Kulturhavn Kronborg med blot få minutters gang til både station og Helsingør by.

370.000 årlige gæster

Ønsket til den kommende forpagter er at skabe et stærkt samarbejde mellem forpagter og organisationen bag kulturcentret Kulturværftet, hvor kvalitet og engageret værtsskab er i fokus til gavn for kulturinstitutionens gæster og brugere. Kulturværftet arbejder med formidling af kunst og kultur i både store og små oplevelsesformater, og aktivitetspulsen er høj. Ud over de 370.000 årlige gæster, som bruger Spisehuset i forbindelse med koncert- og kulturprogram, mødeaktivitet og konferencer, skal Spisehuset også være et attraktivt tilbud til byens borgere i almindelighed. En del af cafedriften er forankret i sæson for kulturturisme, selskaber og erhvervskunder. Driften af Spisehuset har fokus på miljø og bæredygtighed, og der tilbydes vegetariske alternativer og retter som en naturlig del af sortimentet.

Ansøgning, vilkår og yderligere information

Interesserede kan ansøge til og med 10. november 2023 med mulighed for overtagelse fra 1. januar 2024. For den nærmere beskrivelse af proces, frister, kontrakt og krav, henvises der til udbudsmaterialet som findes på kuto.dk/forpagter-til-spisehuset