Dansk-svensk talentforløbet Popkorn Nordic: Den bedste upcoming musik fra Sjælland kommer til Helsingør!

Fem af de bedste upcoming bands fra Sjælland står fredag den 13. november på Kulturværftets Store Scene i Helsingør klar til at overbevise både publikum og jury om, at de er Sjællands bedste liveact i det nye dansk/svenske talentprojekt Popkorn Nordic.

Ny dansk-svensk artistplatform

Om fem år står du måske og tænker tilbage på denne aften, hvor du var en af de første, der opdagede de nye stjerner på musikscenen. Talentudviklingsforløbet Popkorn Nordic er Sjællands og Skånes nye dansk/svenske band- og artistplatform. Det interregionale forløb er tillige udviklet af kræfter fra det lokale regionale spillested Kulturværftet og The Tivoli samt Studiefrämjandet i Helsingborg.

Konkurrencen intensiveres

En garvet skare af musikbranchefolk har udvalgt deltagerne, og disse fem bands, man kan opleve på Kulturværftet, har allerede været igennem flere kvalifikationsrunder på seks spillesteder på Sjælland. Her har de vist deres værd og er blevet sendt på videre færd i Popkorn Nordic-forløbet.

Fra retro-rock til indie

Fredag den 13. november 2020 kan du opleve en semifinale med musik af høj kvalitet og diversitet, hvor du også kan være med til at bestemme, hvem der skal videre i forløbet, for publikum har stemmeret. Aftenen byder på både retrorock, elektronisk pop, indie, post-punk og dansk gavflaberock.

Image

Boys From Heaven (rock)

Boys From Heaven er et syv-mand-stort rockorkester og med elementer som fræsende leadguitar, brede vokalharmonier, dominerende klaverriffs og heltagtige saxofonsoli har bandet et katalog af original rockmusik uden sammenligning på den danske musikscene.

Image

HAAB (dreampop)

HAAB er et band med Hannah Sommer i fronten. Deres lyd er et spændende genremix, som munder ud i poetisk dreampop musik. Universet er fint og sårbart, samtidig med at det kulminerer med en mørk rå tyngde.

Image

Artisterne (poprock)

Bandet spiller i genren poprock med lyttervenlige og ørehængende, danske tekster. Der fortælles om alt fra kærlighed til selvindsigt og bare det at være lidt “dum” ind i mellem.

Image

Komorebi Garden (artpop)

Komorebi Garden er en sanger-producer duo, som består af Ronja Andersson og Eigil Hein Jespersen. De to unge mennesker har mødt hinanden gennem musikken, og med Ronjas vokaler og Eigils produktioner har de to fundet sammen i et nytænkende og unikt tekst- og lydunivers, som trækker tråde til pop, soul, R&B og artpop.

Image

Wrong Exit (post-punk)

Wrong Exit består af fire gymnasievenner, som gennem flere år har skabt melankolske og energiske sange i deres kælder. De skaber deres helt egen lyd ved at strække post-punkens nuancer ind i deres helt eget støjende univers.

Image

Talentudvikling over sundet

Dem, der når længst i forløbet, får lønnede festivaljobs på Helsingør Festival 2021 og HX Festival i Sverige 2021 samt et skræddersyet coachingforløb. Projektet handler om at udvikle sit musikalske talent og få forståelse og netværk på tværs af landegrænser. Derformodtager alle deltagende bands og artister coaching fra den danske og svenske musikbranche undervejs. Og alle bands og artister, der har ansøgt om at være med, er inviteret til en netværksdag, hvor de kan høste tips og tricks fra nogle af musikbranchens skarpeste profiler.

Indledende runder

De tidligere runder har forløbet således

17. sep. Tapperiet, Køge
25. sep. Stars, Vordingborg
27. sep. Loppen, Kbh.
9.okt. Slagelse Musikhus
Kvartfinale
21. okt. Gimle
2. nov. Kulturium, Ishøj

Efter semifinale den 13. november på Kulturværftet i Helsingør afholdes finale den 25. marts på The Tivoli i Helsingborg.

Popkorn Nordic-samarbejdet

Popkorn Nordic er et samarbejde mellem Kulturmetropolen – Musik (DK), The Tivoli (SE), Studiefrämjandet (SE) og Kulturværftet (DK), Gimle (DK), Tapperiet (DK), STARS (DK), Slagelse Musikhus (DK), Loppen (DK), Kulturium Ishøj (DK) og Helsingør Festival (DK) og HX Festival (SE)

Kulturmetropolen – Musikindsatsen

Musikmetropolen er ni kommuners ja til et stærkt regionalt partnerskab og samarbejde om en fælles vision og indsats for musikken.

Følg med på Facebook