COVID-19 AI-battle

Her er det muligt at ’kæmpe med’ i en AI-battle om den rigtige fortolkning af “virkeligheden”, hvor to politiske partiske kunstige intelligenser – den ene trænet på alt, det Trumph har udtalt sig om Covid-19, og den anden på alt det, som direktøren for WHO har sagt, kæmper med publikum.

Dette værk er tilgængeligt via internettet og består af to kunstigt intelligente algoritmer, der diskuterer COVID-19 i realtid.

Efter at have været trænet i data erhvervet fra Donald Trump og Tedros Adhanom fra Verdenssundhedsorganisationen, udvikles disse modsatte neurale netværk med deres egen unikke forståelse af den globale pandemi med maskingenererede verdenssyn, der er etableret ud fra hver deres respektive datasæt.

Som publikum kan du interagere med AI’erne, da de også er i stand til at deltage i den online kamp.

COVID-19 AI Battle er en undersøgelse af de hårfine linjer mellem sandhed og disinformation, fakta og subjektivitet og reelt og kunstigt; Hvad betyder det for flere AI’er at diskutere COVID-19, og er det muligt for dem at nå en form for konsensus? Hvad vil algoritmerne for machine learning opnå af opmærksomhed? Og vil vores menneskelige forstyrrelser krybe ind i AI-algoritmerne?

Lokale borgere inviteres med til digital festival – gratis entré

Verdens førende art-tech-festival Ars Electronica sender fra Kulturværftet 9.-13. september. Her har du mulighed for at komme helt tæt på førende teknologi, kunst og videnskab fra hele verden.

Kulturværftet og CLICK er udvalgt til at repræsentere Danmark på den internationale festival Ars Electronica, og gennem en række online-aktiviteter, der sendes fra Kulturværftet, stiller vi skarpt på kunst og kunstig intelligens.

Oplev bl.a. et AI-battle om den rigtige fortolkning af “virkeligheden”, hvor to politiske partiske kunstige intelligenser – den ene trænet på alt, det Trump har udtalt sig om Covid-19, og den anden på alt det, som direktøren for WHO har sagt, kæmper med publikum.

Se bl.a. også uddrag fra den nye forestilling SH4D0W produceret af Kulturværftet til Kulturværftets hologramscene, og som titlen antyder er inspireret af HC Andersens eventyr Skyggen. 

Læs mere her om alle de events, du kan opleve på Ars Electronica på www.kuto.dk/stage – Deltagelse er gratis.