publikum til madarrangement
Foto: Kjeldo

MAD MED MERE

Husenes to caféer er i stigende grad blevet en del af programfladen, og aktiviteterne i Spisehuset og Spisekammeret koordineres tæt med programredaktionen. Der sammensættes menuer, som taler tematisk og praktisk sammen med de enkelte begivenheder, og caféerne står også oftere for selv at udvikle programformater.

FællesSPISNING

 

De sidste tre sæsoner har Toldkammercaféen stået bag de populære Familiespisningsarrangementer. Hver sæson har budt på et tema, og de to-retters menuer serveres ved langborde, så samværet får en særlig plads ved bordet. Tonen er afslappet, dugen kan man roligt tegne på, og børn er mere end velkomne; der er sågar godnat-læsning på menuen.

 

Foto: Torben Sørensen

Spisende gæster foran Kulturværftet

MAD TIL ENHVER EVENT

 

Der diskes op med god og solid kost i Værftshallerne, når 2200 løbere efter deltagelse i Kronborgstafetten hungrer efter at få stillet sulten. Og der laves madpakker til konferencegæsterne, der benytter pausen til en frokosttur rundt om Kronborg. Madoplevelsen er med til at styrke samværet og oplevelsen, hvad enten man besøger husene i forbindelse med en kulturoplevelse, en konference eller bare som pitstop på en tur i Kulturhavnen.

Æbler foran Kulturværftet

MUSLINGEFARM OG MOSTERI

 

I skoleferierne har børn og voksne bl.a. haft mulighed for at prøve kræfter med dampning af muslinger og æblemosteri på havnefronten. Spisehuset på Kulturværftet har desuden lagt scene til en række arrangementer med søndagsjazz og brunch, ligesom cafeen løbende udvikler gastronomiske events inde og ude.

FISKETUR PÅ FARS DAG

 

På Spisehusets initiativ er arrangementet Fisketur på Fars Dag blevet udviklet. Et arrangement, hvor mad, meninger og mennesker rykkes ud i naturen.

Første gang var i 2016, hvor den fyldte kutter stævnede ud fra kajen foran Kulturværftet. Med på turen var stjernekokken Thomas Rode, som undervejs holdt et lille madforedrag, og som efterfølgende var med til at kokkerere og servere fangsten for deltagerne på havnefronten.

Fiskekutter i Kulturhavn Kronborg
Foto: Kjeldo