Tango på Kajen

Dette års Tango på Kajen på Kulturværftets hylder både tango-musikken og husorkesteret Orquesta Tangarte, som har 25-årsjubilæum som et af nordens førende tangoorkestre.

Orkestret kan i 2024 opleves i sin fulde besætning, der tæller de fem musikere Juanjo Passo på bandoneon, musikalsk og kunstnerisk leder, Garik Binder på klaver, Jakob Gerhardsson på kontrabas, Irina Binder på violin, Hedda Heiskanen på violin samt Per Tidstrand på violoncello.

Orquesta Tangarte er et argentinsk-svensk tangoorkester grundlagt i Malmø i 1999. Orkesteret spiller et stort og varieret repertoire fra tangoens forskellige stilarter og epoker, og de kan ofte opleves på musikfestivaler, koncerter og milongaer fra nord til syd i Sverige, Skandinavien og mange forskellige steder rundt om i verden.

Orquesta Tangarte, der har specialiseret sig i at spille op til dans, har smøget ærmerne op og gravet dybere ned i musikken.

Følg Orquesta Tangarte 

Dato: Lørdag 25. maj 2024

Sted: Kulturværftet – Find vej

Tid: kl. 19.00 – Se program her

Døre: kl. 18.45

Pris: 225 kr.

Placering: Dansepladser men også mulighed for at sidde ned

Aftenens vært: Thomas Bernsen

Kategori: Dans

Hvad er tango?

Hvorfor kan vi ikke leve uden denne musik? Hvor kommer denne genre fra, der rammer os med al sin kraft, lidenskab og poesi?

Alt det vil du få svar på, når vi omdanner Store Scene på Kulturværftet til en hyggelig milonga, hvor der også vil være tangoundervisning af M2Tango Studio og dj-musik.

Tag din partner, nabo, svigermor eller din nye date med og kom og dans tango med os. Dørene ud til pladsen vil være åbne, så der er direkte adgang ind til salen og det fineste kig ud til skibene i havnen og solnedgangen ved Kronborg.

Følg M2Tango Studio 

PROGRAM

19.00Store scene åbner til DJ-musik
19.15Velkomst og tangoundervisning ved M2tango Studio
20.00Tango DJ – Milonga
20.30Live musik – Orquesta Tangarte, 1. sæt
21.20Pause og DJ
21.35 Live musik – Orquesta Tangarte, 2. sæt
22.20Tango DJ – Milonga
23.00Tak for i aften

Tangoens Historie

Tangoen opstod i 1800-tallet i mødet mellem det aristokratiske Europa og det flamboyante og varmblodige Sydamerika.

Mange europæere tog turen til Sydamerika/ Argentina for at søge lykken på grund af fattigdom i Europa.

Midt på kajen i havnebyen La Boca, i Bueno Aries, opstod tangoen i mødet mellem de to kulturer. Dengang var det mest den fransk – argentinske sanger og komponist Carlos Gardel der blev spillet i radioen.

I dag spilles tangoen i de fineste koncerthuse og saloner. Det var især komponisten Astor Piazzolla, fornyeren af tango-musikken, der trak musikken væk fra gader og stræder og fandt et nyt  sted at udbrede musikken til et nyt publikum.

Både Tangoen og Kronborg er udpeget til  UNESCO verdensarvsliste, og den blåstempling vil Kulturværftet gerne hylde og bevare.

Square 1080x1080 TangoPaaKajen

DANS DANS DANS

SKF logo black slim