Swingdans på Kajen

Swingdans på Kajen

Lørdag den 13 maj  – vil ekkoet fra Ellington og alle de andre store swing komponister kunne høres og ikke mindst danses til på Kulturværftet. Vi omdanner Store Scene til et kæmpe dansegulv og danser Lindy Hop/Swing Dans til det sejeste orkester og til DJ musik.

Sheila Bouten og Johan Selander fra Swing Danseforeningen Swingshoes kommer og giver alle en introduktion til Swing Dans/Lindy Hop. De er nogle af bedste swingdansere vi har herhjemme og de har begge undervist på international niveau. Sammen vil de sikre, at alle grundtrin er på plads inden det går løs med live musik og DJ, så alle kan være med.

Den svenske sanger og trompetist Björn Ingelstam er aftens bandleder på Kulturværftet, og med sig har han et stjerne line- up af musikere, der vil sørge for at Store Scene kommer til at swinge i flere timer.

PROGRAM

19.00Store Scene åbner til DJ Swing musik
19.15Velkomst og undervisning ved Swing Shoes
20.00DJ – Swing musik
20.30Live musik – Björn Ingelstam All Star Band  1. sæt
21.30 Pause – Social Demo ved Sheila Bouten og  Johan Selander
21.50Live musik – Björn Ingelstam All Star Band  2. sæt
22.50DJ – Swing musik
23.30Tak for i aften

Swing æraen – Give happy feet a chance – to dance…

Swingmusikken blev for alvor udbredt i slut 1930´eren og start 40´erne. I denne periode rejste mange musikere fra de musikalske metropoler, New Orleans og Chicago, til New York på grund af den voksende efterspørgsel på orkestre, der kunne spille New Yorks dansehaller op.

Aften efter aften fyldtes byernes dansesteder af festglade mennesker, der var kommet for at danse og blive underholdt, især Savoy Ballroom der lå i Harlem kvarteret, blev et populært dansested i New York i 30èrne og 40èrne og en del af den afroamerikanske kultur. Swingtidens dansekultur voksende enormt i denne periode og både Charleston og Lindy Hop lever i dag i bedste velgående.

Nogle så swing dansen kulturens energi og optimisme som et modsvar til den hårde realitet, der omgav den – en måde at glemme hverdagens trængsler og føle sig i live. Under 2. Verdenskrig blev swing musik-og dans til et slags demokratisk statement i modsætningen til nazisternes autoritære styre og censurerede kulturliv. Følelsen af uformelt fællesskab, frihed og livsglæde, som man forbandt med musikken og den festlige swingdans, blev symbol for det, som man kæmpede for. 

Swingtidens stjerner

To af swing tidens absolut mest populære bandledere var Duke Ellington og Count Basie. De var begge pianister, komponister og ophavsmænd til et utal af kompositioner, som fylder jazz- og swing-repertoiret den dag i dag. Duke Ellington og Count Basie Big Bands var flittige benyttede orkestrer for solister som Ella Fitzgerald, Frank Sinatra og Louis Armstrong.

På med dine “Shiny StockingsStraighten Up And Fly Right – If You Don`t  Get Around Much Anymore”


Dato: Lørdag 13. maj 2023

Tid: kl. 19.00

Døre: kl. 18.45

Sted: Kulturværftet – Find vej

Pris: 225 kr.

Varighed: ca. 4,5 timer

Placering: Dansepladser men også mulighed for at sidde ned

Aftenens vært: Thomas Bernsen

Kategori: Dans

Arrangementet er støttet af