Stacey Kent (US)

Den amerikanske sangerinde Stacey Kent gør det ikke sværere, end det er. Med en anmelders præcise ord: “Stacey Kent sings the words like Nat Cole – clean, clear and almost conversational with perfect phrasing. And that’s as good as it gets” – ja så er hun ganske enkelt i en klasse for sig.

Det, der bl.a. placerer Stacey Kent i toppen af nutidige jazzsangerinder, er hendes utroligt overlegne fraseringer. Hun går direkte på temaet og ændrer det blot ganske lidt i forhold til originalen.

Hendes fraseringer ligger stort set altid bag beatet, hvilket gør, at man som lytter aldrig føler sig forpustet. Men mest tiltrækkende er hendes stemmes klang. Den er indsmigrende og blød, samtidig med at den på intet tidspunkt føles flirtende eller vulgær.

Stacey Kent er en sangerinde med sjæl og følelsesmæssig dybde, uanset sangens indhold. Repertoiret består af såvel standards som af originalkompositioner af Kents mand, Jim Tomlinson, der selvfølgelig er med på scenen.

Stacey Kent har ved sine mange koncerter i bl.a. Copenhagen Jazzhouse, på Sølyst, Klampenborg og senest under Aarhus Jazz Festival opbygget en trofast lytterskare, der omfatter såvel hardcore jazzlyttere som de, der bare holder af smukke sange sunget smukt af en dygtig sangerinde og backet af de diskrete og velspillende engelske musikere.

Dato: Mandag 20. marts 2023

Tid: kl. 20.00

Døre: kl. 19.00

Sted: Kulturværftet

Pris: 370 kr.

Placering: Nummererede siddepladser

Kategori: Musik

Arrangementet er støttet af

Image