Sommerkoncert: Døssing

døssing er et søskendeband bestående af Jon, Aske, Mathilde og Annestine Døssing Bendixen, som musikalsk bevæger sig inden for instrumental jazz, der i høj grad er betonet af en legesyg tilgang samt en umiskendelig kemi i deres kompositioner og udtryk på scenen.

Når man som lytter og publikum bliver introduceret til døssing fremgår det tydeligt, at bandet kommer med en baggrund, hvor musikken og det kreative islæt har været en dybt forankret del af livet.

Det er nemlig ikke helt tilfældigt, at søskendeflokken har fået denne del med i bagagen. Som børn af folktronica-pionererne fra Sorten Muld og med store dele af deres barndom i bofællesskabet Toustrup Mark i Østjylland, kan døssing siges at have fået musik, fællesskab og samskabelse ind fra barnsben. Efter en årrække, hvor søskende hver især har været optaget med andre musikalske projekter såsom Abekejser, AySay og Total Hip Replacement, er de tilbage i samlet flok lige som de var i barndomshjemmet og er nu klar til at gøre sit indtog på den danske jazzscene.

Moderne cocktail af lækker lounge og pulserende grooves

døssings musikalske univers inviterer publikum til at læne sig tilbage i stolen og lade tankerne flyde, og andre gange til at slå sig løs på dansegulvet. Med keys, synthesizers, spoken words og effektmaskiner på basun og vokal samt akustisk trommesæt kombineret med den taktfaste trommemaskine, leger døssing med mødet mellem det elektroniske og analoge og skaber på den måde et stemningsfuldt og drømmende univers.

Live for døssing besøg af Thit Helboe Møller på conga og perkussion som tilfører et ekstra sprødt og groovy element til koncerterne.

Udover deres musikalske udtryk har døssing også en særskilt og iøjnefaldende mystisk visuel identitet, der minder om David Lynchs Twin Peaks æstetik, men blandet med den pastel-farverige, antikke stil kendt fra The Grand Budapest Hotel. Dette er heller ikke en tilfældighed, da bandet på deres kommende singles og debutalbum ‘all inclusive’ tager- lytteren med ind i et fængende univers, som kredser om de følelser, æstetikker og mystiske betragtninger, der forekommer på en rejse gennem et fiktivt hotel.

døssing er:
Jon Døssing Bendixen – keys
Aske Døssing Bendixen – trommer og rhythm ace
Mathilde Døssing Bendixen – trombone
Annestine Døssing Bendixen – fortæller og guide
Thit Helboe Møller – congas og perkussion

Sommer i Toldkammergården

Sommerkoncert: Døssing
Sommerkoncert: Døssing
20. juli 2023 – Koncert i gården
Mandagsjam i Toldkammeret
31. juli / Sommer-jam i gården
Mandagsjam i Toldkammeret
24. juli / Sommer-jam i gården
Mandagsjam i Toldkammeret
3. juli / Sommer-jam i gården
Mandagsjam i Toldkammeret
10. juli / Sommer-jam i gården
Mandagsjam i Toldkammeret
7. august / Sommer-jam i gården
Mandagsjam i Toldkammeret
17. juli / Sommer-jam i gården
Sommerkoncert: Vilma
6. juli 2023 – Koncert i gården
Sommerkoncert: Lucky Lo
Sommerkoncert: Lucky Lo
27. juli 2023 – Koncert i gården

Dato: Torsdag 20. juli 2023

Sted: Toldkammeret – Find vej – Udendørs koncert i gården

Tid: kl. 19.15

Døre: kl. 18.45

Pris: 95 kr.

Placering: Unummererede sidde- og ståpladser

Varighed: ca. 1:30

Kategori: Musik /

Koncerten er en del af Liveforbundet.
Live-koncerter på abonnement.

Fællesspisning

Alle hverdage kl. 17.45 – tilmelding her

Koncerten er støttet af

En del af Liveforbundet