Sansetur i Naturen: Fællesskab og forbundethed

Natur i livet giver balance

Vi mødes ved Karens Hus i Hellebæk Kohave. Her vil vi ved hjælp af naturen, bålet, fællesskabet, fortællinger og øvelser sætte fokus på, hvor vigtigt det er at bruge naturen og skabe fællesskaber, som fodrer og restituerer vores krop og sind.

Jacob Krog og Jan Thomassen, der er uddannede naturterapeuter og til daglig laver naturforløb for borgere i Helsingør Jobcenter, vil guide dig sikkert igennem dagen.

Natur

Dato: 14. marts 2024

Evolutionsmæssigt har mennesket brugt alle sine sanser til at leve i et med naturen, overleve i den og udvikle sig til det menneske, der i dag beboer kloden. Gennem de sidste 150 år med industrialiseringens komme, har vi i højere grad levet og arbejdet inden døre og i miljøer, hvor vi ikke bruger vores sanser. Konsekvensen er, at vi ikke længere lever, som vi rent evolutionsmæssigt er skabt til. Derved opstår der en ubalance, som kan resultere i, at vi mister forbindelsen til vores krop og kropslige sansning.

SANSETUR 1

Gennem historien om vores evolution, bålets betydning, støttemiljøer og sanseøvelser vil vi øge kontakten og sammenhørighed til naturen og skabe balance.

Krop & Sind

Dato: 11. april 2024

Vores krop og sind hænger uløseligt sammen. Men i det nuværende samfund er vi meget i vores hoveder og knap så meget i kroppen. Vi har det med at tilsidesætte de signaler, kroppen sender, og vi overhører dermed vigtige informationer om, hvordan vi har det.

Gennem øget kropsbevidsthed kan vi blive bedre til at lytte til egen krop og tilstand og derved kunne fokusere på vores helbred og trivsel, samt hvad der er vigtigt og værdifuldt i vores liv. 

Naturen er en kilde til inspiration og refleksion, når vi taler om sammenhængen mellem krop og sind. Når vi bevæger os gennem naturen, kan vi opleve en følelse af ro og balance i vores sind, samtidig med at vores krop bliver aktiveret og stimuleret.

SANSETUR 2

Gennem åndedrættet, stillegang, udesidning og leg skaber vi bedre forbindelse mellem krop og sind og åbner for vores sanser i naturen – skabe balance.

Fællesskab og forbundethed

Dato: 16. maj 2024

Fællesskabet er uvurderligt for os mennesker, og vi har brug for at føle os som en del af en flok. Gennem fællesskabet får vi mulighed for at udvikle sociale relationer, opbygge tillid og opleve gensidig støtte og anerkendelse. Naturen spiller en vigtig rolle i fællesskabet på flere måder. Naturen kan fungere som et fælles samlingspunkt, hvor mennesker kan mødes og engagere sig i fælles aktiviteter.

Desuden har naturen en beroligende og helende virkning på os. Det er påvist, at ophold i naturen kan reducere stress, angst og depression samt øge vores fysiske og mentale velvære. Ved at samles i naturen kan mennesker finde ro og balance, hvilket bidrager til en mere positiv fællesoplevelse. Naturen kan også være med til at skabe og styrke fællesskabsbånd og skabe forbundethed. 

Når vi deler naturoplevelser med andre, kan det opleves som en dyb og givende form for kommunikation. Vi kan opdage og beundre naturens skønhed sammen, og dette kan skabe fælles referencerammer og erindringer, der knytter os tættere sammen.

SANSETUR 3

Gennem bl.a. fortællingen, fælles sanseøvelser og leg vil vi skabe forbundethed til hinanden og naturen og skabe balance. 


14. marts 2024:
Natur

11. april 2024:
Krop & Sind

16. maj 2024:
Fællesskab & Forbundethed

Mødested: Karens Hus i Hellebæk Kohave, Hellebækvej 101, 3150 Hellebæk
Se på google maps

Tid: kl. 16.00-19.00

Pris: 160 kr. pr- gang

Varighed: 3 timer

Medbring: Tøj efter årstiden og et åbent sind.

Bemærk: Det anbefales at du har spist lidt mad inden, da der ikke vil være et helt måltid under forløbene, men blot nogle små snacks fra naturen.

NordeaFonden Logo Payoff Black RGB