Salsa på kajen

Salsa på kajen

Lørdag den 3. september kl. 19 skal der igen danses sensuelle danse på Kulturværftets Store Scene. Dans med os, når vi inviterer til Salsa På Kajen med både live musik af Lazos De Cuba og salsaundervisning fra Salsa Libre og DJ hele aften.

Alle danselystne er velkomne til denne salsaaften på Kulturværftet med skibene i baggrunden og udsigt til solnedgang på Kronborg.

Vi begynder kl 19.00, og dørene ud til pladsen vil være åbne, så der er direkte adgang ind til salen.

Kridt dine salsasko og dit danse-humør. Alle kan være med til Salsa På Kajen.

Kom og vær med –  byd din partner, din nabo, din date eller din mor op til inciterende danserytmer på Kulturværftet.

Salsaens historie

Salsa-musikken har rødder i bl.a. den cubanske son. Son er en musikgenre, der går tilbage til anden halvdel af 1700-tallet. Genren opstod blandt hvide bønder i det sydøstlige Cuba og er den mest betydningsfulde af de cubanske musikgenrer. Mange cubanske orkestre i New York dyrkede lige netop den genre i 1930’erne.

I 1940èrne og især efter 2. Verdenskrig kom flere puertoricanske stilarter og brasilianske og colombianske rytmer til, og salsa blev en samlende faktor for indvandrere fra de latinamerikanske lande.

Salsaen er siden 1970’erne blevet blandet med rock, jazz og andre musikformer. Bl.a. har guitaristen Carlos Santana taget salsaen til sig.

Musikken er karakteriseret ved brugen af mange slagtøjsinstrumenter som fx claves, guiro og congas, der tilsammen danner swingende dansable rytmer. 

Dansen er en pardans, som har opnået stor popularitet verden over. Siden 1990’errne er især salsa blevet meget populær i Danmark.

Så salsaen lever og har det godt – og musikken og dansen skal opleves og mærkes live.

Dato: Lørdag 3. september

Tid: kl. 19.00

Døre: kl. 18.30

Sted: Kulturværftet

Pris: 150 kr.

Placering: Unummererede pladser

Kategori: Dans

Arrangementet er støttet af

Image